Pregătirea tenului pentru machiaj backstage prezentare de modă

Pregătirea tenului pentru machiaj: reguli de bază

Pregătirea tenului pentru machiaj este o rutină esențială și, deci, obligatorie. Indiferent ce tip de piele ai, trebuie să respecți câteva reguli de bază înainte să începi să aplici tot felul de produse de make-up. Urmează pașii pe care ți i-am pregătit mai jos, și vei vedea rezultatele în scurt timp.

De ce este importantă pregătirea tenului pentru machiaj? Pentru că nici cele mai scumpe produse nu vor arăta plăcut pe un ten neîngrijit. Mai mult decât atât, nerespectarea unui ritual de curățare, tonifiere și hidratare a tenului, riști să îți declanșezi o erupție de acnee „de toată frumusețea”. Ți-am pregătit pașii pe care trebuie să îi urmezi, și nu este deloc dificil. Iată ce trebuie să faci.

Pregătirea tenului pentru machiaj în 3 pași

1. Curățarea

Chiar dacă ai un ritual de curățare a tenului pe care îl urmezi cu religiozitate seara, asta nu înseamnă că dimineața te vei trezi cu tenul perfect curat. În timpul nopții, pielea ta secretă în continuare sebum, iar în afară de asta, oricât de des îți speli lenjeria de pat, pe față tot se vor lipi tot felul de particule nedorite de pe materialul textil. Așadar, folosește întotdeauna un cleanser pentru tipul tău de ten. Abia după ce ai curățat fața poți trece la etapa următoare, altfel nu vei face decât să astupi grăsimea și murdăria în pori, aplicând o cremă hidratantă peste. În plus, o dată sau de două ori pe săptămână, este indicat să îți exfoliezi pielea cu ajutorul unui scrub, pentru a îndepărta celulele moarte și pentru a curăța în profunzime porii.

2. Tonifierea

Tonifierea este cel mai ignorat pas în pregătirea tenului pentru machiaj. Totuși, gândește-te de două ori înainte să sari peste această etapă. Este foarte important să folosești o loțiune tonică, pentru a pregăti tenul pentru pasul următor – aplicarea cremei hidratante. Loțiunea tonică va închide porii și va lăsa pielea proaspătă și pregătită să absoarbă hidratarea. În plus, o loțiune tonică integrată în rutina zilnică de beauty poate face minuni pentru aspectul tenului tău: porii vor părea micșorați iar procesul de îmbătrânire va fi încetinit.

3. Hidratarea

Numai după ce ai trecut prin primele două etape, poți aplica o cremă hidratantă. Dacă tenul tău se împacă bine cu formulele ceva mai uleioase, aplică un serum înainte să te dai cu crema hidratantă. Nu uita să alegi doar produsele potrivite pentru tipul tău de ten, altfel mai rău vei face!

Pro-tip: hidratarea este ultimul pas înainte să poți aplica machiajul. Totuși, este indicat să aștepți câteva minute după ce ai aplicat crema, pentru ca formula să poată intra în piele și să își facă efectul. Între timp, poți savura un mic dejun delicios sau o cafea, sau poți verifica chiar și noutățile de pe Instagram și Facebook. Abia apoi este indicat să începi să aplici produsele de make-up pe ten.

În galeria foto, ți-am pregătit produsele noastre preferate pentru pregătirea tenului pentru machiaj. Alege-le pe cele potrivite pentru tine și respectă acești trei pași cu religiozitate. Rezultatele nu vor întârzia să apară, iar pielea ta îți va mulțumi! În plus, machiajul va arăta excelent aplicat pe tenul tău îngrijit.

Foto: Pixelformula

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com