Povestea îngrozitoare a unei femei îți arată de ce trebuie neapărat să te demachiezi înainte de culcare

Povestea îngrozitoare a unei femei îți arată de ce trebuie neapărat să te demachiezi înainte de culcare

Probabil ai auzit de atât de multe ori fraza „Nu te culca niciodată fără să te demachiezi”, încât nici nu te mai afectează. Totuși, credem că povestea îngrozitoare a acestei femei îți arată exact motivul pentru care nu este bine să dormi cu machiajul pe față.

Când vii seara de la un eveniment/party/cină și vrei doar să dormi, însă ai o grămadă de produse de machiaj încă pe față, te gândești: „Nu o să se întâmple nimic dacă nu mă demachiez o dată”. Probabil ai dreptate, însă după ce afli povestea îngrozitoare a acestei femei nu vei mai merge niciodată la culcare fără să te demachiezi.

Reziduuri de mascara descoperite în ochiul unei femei

Oftalmologii au descoperit reziduuri de mascara în ochiul unei australience de 50 de ani, potrivit New York Magazine. Femeia a ajuns la doctor din cauza durerilor și iritaților la nivelul ambilor ochi. Medicul a descoperit că sub pleoapele superioare se aflau particule solide de mascara – rezultatul a mai bine de 25 de ani în care pacienta nu s-a demachiat corespunzător înainte de a merge la culcare.

Potrivit specialiștilor, reziduurile de machiaj începuseră să erodeze suprafața conjunctivă a ochiului, lucru care ar fi putut duce la infectare și orbire. Din fericire, doctorii au reușit să îndepărteze particulele de machiaj în cadrul unei operații care a durat 90 de minute.

Cazul femeii a fost publicat de către Academia Americană de Oftalmologie, împreună cu o imagine explicită a interiorului pleoapei – unde se aflau reziduurile de machiaj. Povestea îngrozitoare a devenit la scurt timp virală, și este exemplul perfect dacă te întrebi de ce trebuie neapărat să te demachiezi înainte de culcare. Iată 7 greșeli pe care le faci când te demachiezi și top 10 produse demachiante care vor șterge și cea mai rezistentă mascara.

Foto: Shutterstock

Tags:
Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com