Pielea ta are de suferit după vară: uite cum o poți ajuta să își revină

Din vacanța petrecută pe plajă pleci cu multe amintiri, iar pe unele dintre ele le porți pe piele. Sărutul soarelui și mângâierea mării au fost plăcute, însă tenul tău se resimte? E momentul pentru recuperare.

Să spunem lucrurilor pe nume: lunile de vară nu sunt cele mai bune prietene ale tenului tău. Da, chiar și o vacanță pe o plajă exotică e un test de rezistență: temperaturile mari, nivelul crescut al ultravioletelor și schimbările de climă sunt cele mai mari provocări pentru ten. Preia controlul și ajută-ți pielea să își recapete tonusul.

After Sun

Atunci când pleci în vacanță este foarte important să iei cu tine, alături de produsele pentru protecție solară, un produs hidratant, special pentru aplicarea pe piele după plajă. După expunerea la soare, pielea este deshidratată și afectată de razele solare, de aceea îngrijirea ei cu un produs hrănitor este obligatorie. Ingredientele din produsele speciale pentru după plajă ajută la calmarea și regenerarea pielii înroșite, la restaurarea echilibrului hidrolipidic și răspund nevoilor specifice ale diferitelor tipuri de ten. Astfel că, dacă ai o piele intolerantă sau sensibilă, predispusă la alergii solare, trebuie să alegi un produs dedicat acestor nevoi speciale.

Caută produse care au la bază ingrediente cunoscute cu efect de calmare și de vindecare a pielii afectate, cum este aloe vera. Niciun ingredient nu reușește să calmeze o arsură solară ca gelul de aloe vera, de aceea vei observa că foarte multe produse dedicate îngrijirii după plajă au la bază această plantă-minune. După un duș răcoritor, care să regleze temperatura și să elimine sarea și impuritățile, aplică o loțiune după plajă și bea multă apă (vezi în galeria foto recomandările noastre de produse)

Hidratează!

Simți pielea ca pe o mască care strânge? E cel mai important semn care îți arată că pielea ta are nevoie de nutriție profundă. Ca să restabilești nivelul optim de hidratare și să ajuți pielea să-l mențină trebuie să introduci rapid produsele de hidratare în rutina de îngrijire postvacanță. Primul pas în procesul de recuperare a elasticității și luminozității tenului este exfolierea. Elimină celulele moarte cu un exfoliant ușor și pregătește pielea pentru hidratare. Dacă nu ai un scrub la îndemână, poți crea unul acasă, din miere și zahăr brun. După acest pas, pielea poate absorbi
ingredientele hrănitoare din produsele de îngrijire.

Dacă pentru corp un produs după plajă ajută, tenul are nevoie de un produs care să combată efectele deshidratării și să se hrănească cu ingrediente cunoscute pentru protecția împotriva îmbătrânirii premature. Alege creme și seruri pentru ten care au rolul de a hidrata în profunzime, dar care au și efect antioxidant, cum sunt cele pe bază de acid hialuronic, care combat efectul radicalilor liberi (descoperă în galeria foto produsele în care noi avem încredere.

Tratează

O cremă cu factor de protecție ridicat ți-a protejat pielea, însă impactul radicalilor liberi nu este atât de ușor de contracarat. După vacanță, trebuie să o ajuți să se vindece, de aceea trebuie să creezi
un plan de tratament adaptat noilor nevoi ale pielii. Primul pas spre tratarea unui ten afectat de expunerea repetată la soare este protejarea lui constantă cu un produs cu factor de protecție ridicat,
care să împiedice ultravioletele să cauzeze și mai multe probleme. Și nu te lăsa păcălită nici de zilele în care soarele stă ascuns în nori!

Apoi, e momentul să obții o piele regenerată, luminoasă și catifelată. Deși periodic pielea noastră trece printr-un proces natural de reînnoire, putem favoriza această regenerare printr-o exfoliere ușoară și prin aplicarea unor produse care stimulează procesul de refacere a epidermei. O mască pentru regenerarea tenului va fi gura de aer pe care o așteaptă pielea ta, mai ales dacă are la bază un complex de vitamine și ingrediente cu efect de vindecare a pielii. Pe lângă mască, trebuie să incluzi în rutina de îngrijire produse care au efect de calmare a iritațiilor și de recuperare a elasticității pielii, pentru că, în timpul lunilor de vară, din cauza expunerii la soare și condițiilor de mediu, pielea pierde din rezervele de colagen și elastină. Cremele și serurile pentru regenerare vor fi arma ta secretă pentru o piele frumoasă.

Acum intră și în galeria foto pentru a descoperi produsele care ne ajută pielea să se recupereze după ce a fost agresată toată vara de soare și apa sărată a mării!

Foto: Shutterstock

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro