Pensule de machiaj esențiale pentru orice pasionată de machiaj: 10 variante accesibile

Pensulele sunt secretul realizării unui machiaj corect, îngrijit și armonios. Însă pentru că există atâtea modele și alegerea este dificilă, noi îți prezentăm 10 pensule de machiaj esențiale pe care le poți avea cu un buget redus!

Fără o pensulă bună nu poți trasa o linie de eyeliner perfectă, nu poți pregăti o bază optimă pentru ten, nu vei obține forma perfectă a sprâncenelor și nici nu vei putea doza intensitatea fardurilor sau a blush-ului.

Asta nu înseamnă că trebuie să ai o pensulă specială pentru fiecare pas în parte. Dacă doar cochetezi cu machiajul și nu faci o meserie din asta, nu este cazul să investești într-un număr impresionant de pensule și să alegi variante costisitoare. Important este să valorifici versatilitatea fiecărei pensule și să o folosești în cât mai multe scopuri.

Îți prezentăm 5 pensule de machiaj esențiale dacă îți dorești un machiaj impecabil fără să investești într-un adevărat arsenal de pensule!

1. O pensulă pentru fond de ten

Deși există atâtea moduri de a aplica fondul de ten și implicit mai multe modele de pensule, îți recomandăm pensula plată pentru că este cea mai versatilă. Alege o dimensiune medie și vei putea aplica cu ea baza de machiaj, fondul de ten, corectorul și vei putea realiza conturarea feței.

2. O pensulă pentru pudră

Alege o pensulă cu peri deși și pufoși de dimensiune medie și astfel vei putea aplica atât pudra, cât și fardul de obraz sau iluminatorul fără să încarci tenul și vei putea doza exact cantitatea dorită. Poți alege chiar o variantă kabuki pe care să o poți purta în geantă.

3. O pensulă pentru anticearcăn

Oricât ne-am dori să găsim o altă pensulă care să poată să facă și asta, trebuie să ai o pensulă specială pentru aplicarea anticearcănului, din peri sintetici. Totuși poți face multe lucuri cu această pensulă, specială pentru formulele cremoase: poți aplica farduri cremoase pe pleoape sau poți aplica rujul dacă dimensiunea ei îți permite.

4. O pensulă pentru estomparea fardurilor

Aceasta trebuie să fie din păr natural pentru rezultate cât mai bune și să aibă o formă circulară și peri deși și stufoși. Pe lângă aplicarea și estomparea fardurilor o poți folosi și pentru conturarea feței cu produse pudră sau pentru aplicarea iluminatorului.

5. O pensulă unghiulară pentru eyeliner/sprâncene

Cel mai bine este să alegi o pensulă suficient de subțire pentru a trasa eyelinerul și se va potrivi cu siguranță și pentru sprâncene. Perii trebuie să fie tăiați în unghi și să fie foarte fermi pentru că aceste sarcini dificile necesită precizie.

Acum că ți-am spus ce tipuri de pensule nu trebuie să îți lipsească, îți prezentăm și 10 pensule accesibile care pe noi ne-au convins. Intră în galeria foto și descoperă-le!

Foto: Hepta

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro