Pasul din rutina de skincare peste care nu trebuie să sari

Pasul din rutina de skincare peste care nu trebuie să sari

Vrei pori cu aspect diminuat? Visezi la un ten curat, fără coșuri apărute peste noapte? Îți dorești o piele perfect hidratată? Atunci nu trebuie să sari peste acest pas în rutina ta de skincare, căci este esențial pentru a obține toate aceste beneficii.

Lasă-ne să ghicim ce aplici pe ten după ce l-ai curățat bine cu un cleanser. Probabil următorul tău pas este crema hdiratantă. Însă dacă am ghicit, ceva nu faci bine. Un alt produs trebuie aplicat după cleanser și înainte de crema hidratantă. Este vorba despre tonerul salvator care te ferește de porii astupați și, pe termen lung, diminuează aspectul porilor.

De ce este bine să aplici întotdeauna un toner

Când a apărut prima dată în industria produselor de beauty, tonerrul nu era nici preferatul nostru. Era agresiv cu tenul și părea mai mult ca o loțiune astringentă bogată în alcool aspru cu pielea de pe față.

Din fericire, însă, lucrurile nu mai stau la fel. Tehnologia a evoluat, iar brandurile sunt mult mai implicate în formularea unor produse care aduc beneficii reale tenului, fără efecte secundare.

Aplicarea unui toner este pasul pe care trebuie să îl urmezi imediat după ce ai curățat tenul cu un cleanser. Tonerul îndepărtează ultimele impurități de pe față și curăță porii în profunzime. Mai mult decât atât, are rol în exfolierea pielii, astfel lăsând tenul mai radios și pregătit pentru următorul pas. Altfel, nu vei face decât să aplici cremă hidratantă peste scamele rămase de la prosop ori peste impuritățile blocate în pori.

Rezultatul? Nu numai că ingredientele hidratante nu-și vor putea face treaba cum trebuie, dar este foarte posibil să te alegi cu pori astupați care se vor inflama și se vor transforma în coșuri. În plus, exfolierea constantă și curățarea în profunzime a porilor te va ajuta la diminuarea aspectului acestora.

Dacă te-am convins că integrarea unui toner în rutina ta de skincare este esențială, permite-ne să îți recomandăm cele mai eficiente produse. Descoperă sugestiile noastre în galeria foto de mai sus.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com