Părul gri, în tendințe și în 2018?

Dacă până anul trecut părul gri era asociat cu cărunțirea și toată lumea fugea de el, se pare că acum tot mai multe persoane sunt dornice să îl încerce. După ce a făcut furori și în vara 2017, cifrele din sondaje prezic că părul gri va face furori și în 2018!

Potrivit unui sondaj realizat de brandul L’Oréal Professionel și citat de GLAMOUR UK, 38% dintre femeile intervievate spun că blondul platinat este noul blond, iar 28% au spus că iau în considerare să își vopsească părul gri/argintiu în 2018. Asta poate explica și de ce vânzările brandului pentru șampoanele silver au crescut cu 55% față de 2016.

Celebritățile par să îl iubească și ele: Kim Kardashian și Cara Delevingne sunt doar câteva dintre cele care au abordat această culoare și care arată grozav cu acest look cool și îndrăzneț. De asemenea, pe Instagram, fotografiile cu nuanțe argintii ale părului strâng un număr impresionant de like-uri și tot mai multe dintre noi începem să visăm la acea nuanță perfectă de gri.

Însă înainte de a lua decizia de a-ți vopsi părul gri, trebuie să știi câteva informații, pentru că acele nuanțe perfecte pe care le vedem pe Instagram nu se obțin atât de ușor.


Cum obții părul gri

Pentru a ajunge la o nuanță de gri, trebuie ca înainte să îți decolorezi complet părul și să fii la curent cu toate responsabilitățile pe care această procedură le implică. Tocmai pentru că este un tratament chimic destul de dur pentru păr, cel mai indicat este să te lași pe mâna unui profesionist, care să folosească produse de cea mai bună calitate.

Odată ce părul a fost decolorat, este necesară folosirea unui toner albastru-violet pentru a neutraliza orice ton galben sau portocaliu al părului. Abia apoi poate fi aplicată vopseaua gri, personalizată în funcție de rezultatul pe care ți-l dorești (cel mai bine ar fi să îi arăți hairstylist-ului tău o fotografie cu nuanța de gri la care să visezi pentru a înțelege exact ce așteptări ai).

Din păcate, nuanțele gri nu rezistă atât de mult precum ne-am dori, așa că necesită o îngrijire specială. Folosește un șampon cu un ton albastru sau violet și un balsam special pentru părul argintiu. Brandurile de beauty au speculat preferința în creștere pentru părul argintiu, așa că pe piață există o mulțime de produse special dedicate acestei culori.

Foto: Hepta

 

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro