Parfumuri de iarnă

Parfumuri de iarnă: în căutarea aromei pierdute

În fiecare decembrie, punem deoparte aromele fresh de vară și dăm iama în colecția de sticluțe, în căutare de parfumuri de iarnă, potrivite pentru vremea rece.

Schimbarea drastică de temperatură impune și o schimbare drastică de parfum. Pielea noastră nu mai reacționează la fel la aroma pe care am folosit-o până acum și, ca să fim sincere, mirosul care ne poartă pe o plajă pustie în mijloc de iarnă, oricât de tentant ar fi, parcă nu se mai potrivește a fi pulverizat înainte de a ieși în gerul aspru. Ca să nu mai atingem subiectul petrecerilor de sfârșit de an, la care noi toate vrem să ne simțim mai atrăgătoare și mai bine în propria piele. Ei bine, am ales câteva parfumuri de iarnă cu care sunt sigură că te vei identifica: lasă-te purtată de notele îmbietoare și alege-ți aroma preferată (și nu uita să te lași inspirată și de sugestiile de cadouri pentru iubitul tău). Intră în galeria foto pentru a descoperi fiecare parfum prezentat mai jos.

Pentru romantice incurabile

Dacă adori notele de flori albe și nu ți-e teamă de aromele dulci, Gucci Bloom, Gucci, 444 lei, îți va răsfăța simțurile. Iasomia, tuberoza și caprifoiul înfloresc în acest parfum și îi conferă o feminitate care îți va rămâne impregnată în memoria olfactivă.

Iubești să folosești parfumuri florale, cu note fructate, fresh, chiar și iarna? Atunci Boss The Scent For Her Intense, Hugo Boss, 395 lei, este perfect pentru tine. La prima pulverizare vei simți note de piersică și miere, iar pe măsură ce vei continua să admiri această creație, vei fi surprinsă de notele de mijloc de osmanthus, dar și de cele de bază, de cacao și vanilie.

O toamnă târzie, de care ne-am agățat ultimele speranțe că iarna va fi una blândă: la asta mă duce cu gândul Moonlight, Ariana Grande, 207 lei (exclusiv la Douglas), un parfum care ne îmbie cu note de coacăze negre și prune, și culminează cu aromă de marshmallow și bujor.

Parfumuri de iarnă pentru visătoare

Visezi mereu cu ochii deschiși și te imaginezi în vacanțe orientale? Atunci am aroma potrivită pentru tine: Mesmerize Red for Her, Avon, 49,99 lei, este un parfum misterios, oriental, cu note de bergamotă, frezii roșii și patchouli.

Tot cu note de vârf de bergamotă te îmbie și Le parfum Edition Feuilles D’Or, Elie Saab, 385 lei. Creația olfactivă culminează cu arome de floare de portocal tunisian și iasomie Sambac, iar în cele din urmă te transportă într-un tărâm îndepărtat cu notele de patchouli, cedru de Virginia și lemn ambrat.

Signorina Misteriosa, Salvatore Ferragamo, 376 lei, lasă o primă impresie florală, cu note de neroli și tuberoză, și se continuă cu miresme orientale, de mure, patchouli și coajă de vanilie neagră.

Pentru caractere puternice

Dolce Amalfi, Casamorati, 1290 lei (exclusiv în magazinele Elysee), este un parfum oriental, unisex. Așa că dacă ești o fană a creațiilor mai mult masculine decât feminine, vei fi fascinată de notele de măr, șofran, gutuie și cardamom. Nu este o aromă dedicată celor obișnuite cu parfumuri de iarnă delicate: tămâia, cuișoarele și boabele de tonka îți vor ameți simțurile.

Ceva mai blând, cu umbre orientale armonios îmbinate cu cele florale, este Decadence Eau so Decadent, Marc Jacobs, 362 lei. Para, coacăzele negre și iedera creează o impresie dulce, care este potențată apoi de notele de zmeură, ambră albă și cashmeran.

Sparge monotonia când intri în încăpere, cu notele fresh-orientale de lămâie, portocală și mandarină. Alien Eau Sublime, Thierry Mugler, 267 lei, trezește simțurile, iar apoi le îmbie cu arome de iasomie, heliotrop, floare de cireș și ambră albă.

Cadouri pentru El

Dacă ai un el special în viața ta și nu știi ce să-i faci cadou, îți dăm noi câteva sugestii. Uomo Noir Absolu, Valentino, 465 lei, cu note de scorțișoară, piper, tămâie și lemn de santal, este perfect pentru un bărbat sobru, cu o masculinitate debordantă. Puțin mai dulce, dar la fel de masculin, este și Guess 1981 for Men, Guess, 176 lei, cu note de bergamotă, frunze de violetă, cedru, lichen și pielărie. Iar pentru bărbatul dezlănțuit, care nu se lasă constrâns de normele sociale, Sauvage Very Cool Spray, Dior, 379 lei este aroma perfectă: notele de grapefrut, bergamotă și piper șochează simțurile, iar cele de lavandă, mușcată și patchouli le readuc la viață.

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com