Ochii la control: produsele care pot înfrumuseța zona ochilor cât ai clipi

Cearcănele, pungile de sub ochi și ridurile pot fi șterse cu o atingere de baghetă magică. Sau două picături dintr-un produs ultraperformant. Tu alegi dacă dezvălui secretul.

Cearcănele
Există numeroase cauze care duc la apariția cearcănelor, însă cea mai comună este oboseala. Dacă nopțile albe au fost plătite scump cu această monedă, atunci ai nevoie de aliați de nădejde. Pe lângă un espresso scurt și un duș revigorant, împrietenește-te cu o cremă de ochi care ajută la întărirea capilarelor și la inhibarea producției de melanină, cum sunt cele cu vitamina K, vitamina C, cafeină, peptide și retinol. Un nou ingredient pe care ai putea să-l ai în vedere și care creează un mare ecou în industria cosmetică este apa glaciară. (Evident, provine dintr-un ghețar, iar beneficiile sale asupra pielii au devenit recunoscute de puțin timp, deși existența ei datează… ei bine, dintotdeauna.) Aceasta este o apă pură, bogată în minerale și oligoelemente și ajută la hidratarea și energizarea pielii – exact lucrurile de care ai nevoie pentru a elimina semnele oboselii.

Ridurile
Liniile fine și ridurile care apar pe ten ca o urmă a timpului sau a altor factori externi pe care nu-i putem ține departe de piele pot fi stopate. Mai mult, cu o îngrijire corectă putem chiar întârzia apariția lor. Colagenul este răspunzător de elasticitatea pielii, de aceea cremele și măștile pentru ochi cu retinol, kinetină și vitamina C sunt cele mai potrivite. Ia în considerare și cremele care au la bază acid hialuronic, coenzima Q10, extracte de ceai și alte ingrediente antioxidante.

Pungi sub ochi
O piele artificială, transparentă, care se poate aplica pe pielea naturală și care va acoperi și estompa complet pungile de sub ochi și ridurile ar putea fi soluția viitorului pentru cele mai încăpățânate probleme estetice. Cercetătorii de la Harvard și M.I.T. au descoperit această soluție și promit că nu va dura mult până când va fi o posibilitate. Până atunci, pentru inesteticele pungi de sub ochi putem apela, după caz, la chirurgia estetică sau la noile formule de creme și seruri, care au la bază ingrediente antiinflamatoare, regeneratoare și hidratante. Iar pentru situațiile de urgență, poți
oricând folosi un truc accesibil, cum ar fi cuburile de gheață cu cafea.

Ok, acum știi pe ce ingrediente să te axezi pentru a îngriji zona ochilor, însă nu este cazul să iei fiecare etichetă a produselor cosmetice la puricat. Îți spunem noi care sunt produsele care chiar au dat rezultate pentru noi – descoperă-le în galeria foto!

Foto: Pixelformula

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro