Obiceiul din rutina ta zilnică de beauty de care trebuie să scapi definitiv

Obiceiul din rutina ta zilnică de beauty de care trebuie să scapi definitiv

Este un gest care ne vine tuturor natural, însă până acum nu știam că este dăunător. Un obicei din rutina zilnică de beauty ne împiedică să obținem tenul mult dorit. 

Este aproape ca un reflex. Atât dimineața, cât și seara, rutina de beauty începe astfel: mergem la baie și umezim fața, apoi aplicăm un cleanser. Acest lucru este valabil pentru orice pasionată de frumusețe. Poate chiar practici și double cleansing, așa cum multe dintre noi facem. Ce urmează după curățare și clătire? Un gest aparent inofensiv: tapotăm fața cu prosopul pentru a o usca. Acesta este obiceiul din rutina ta zilnică de beauty de care trebuie să scapi definitiv.

Obiceiul din rutina de beauty de care trebuie să scapi

Care este motivul pentru care trebuie să renunți la a-ți usca fața cu ajutorul unui prosop? Mai întâi, prosopul poate deveni locul perfect pentru un cuib de bacterii care îți vor cauza erupții acneice. Apoi, potrivit site-ului Beauticate citat de GLAMOUR UK, ingredientele produselor cosmetice se absorb mai bine atunci când tenul este ușor umed.

„Produsele topice penetrează mai bine pielea atunci când este umedă, iar dacă ai investit o gramadă de bani în produsele tale de skincare, vrei ca ele să funcționeze”, scriu editorii Beauticate. Pielea umedă acționează ca un burete și absoarbe imediat serumurile și loțiunile pe care le folosești, de obicei, după curățare.

Ce poți face ca pielea să nu rămână, totuși, udă? Desigur, este indicat ca tenul să fie umed, însă trebuie să scapi cumva de excesul de apă. Pentru asta, te poți folosi de mâini. Cu mâinile curate, prin mișcări circulare, îndepărtează apa de pe ten, pregătindu-l pentru următoarea etapă a rutinei tale de skincare. Iată indicațiile exacte într-un video marca The Klog, pentru că, așa cum bine știm, coreenele sunt cea mai bună sursă de inspirație atunci când vine vorba de îngrijirea tenului.

Acum că știi care este obiceiul din rutina ta de beauty de care trebuie să scapi, nu uita că ți-am vorbit și despre metoda japoneză de aplicare a produselor de skincare!
Foto: Hepta/Instagram

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com