Modele unghii lungi

Modelele pentru unghii lungi îți permit să îți pui în valoare cel mai bine creativitatea, asta pentru că ai la dispoziție o suprafață mai mare pe care poți să o decorezi după bunul plac. Culori inedite, glitter, aplicații sau diferite picturi pe unghii, toate acestea sunt modele potrivite pentru unghiile lungi!

Unghiile lungi sunt o adevărată provocare pentru orice femeie: multe visăm la ele, însă puține reușim să le obținem și să le purtăm. Atunci când luăm decizia de a purta unghii lungi, trebuie să ne punem o întrebare foarte importantă: cât de sănătoase sunt unghiile noastre? Niște unghii fragile, subțiri și care se exfoliază nu vor ajunge la lungimea pe care ne-o dorim fără ca măcar una dintre ele să se rupă. Așa că primul pas în obținerea unor unghii lungi și frumoase este îngrijirea lor.

Sfaturi pentru a obține unghii lungi și sănătoase în cel mai scurt timp

1. Folosește tratamente care să îți întărească unghiile: nu numai că se aplică foarte rapid, dar oferă și un luciu plăcut și un aspect îngrijit manichiurii tale. Astfel, unghiile tale vor fi protejate tot timpul, indiferent de activitatea pe care o ai, iar în timp vei obține unghii mai puternice.

2. Nu îți mai agresa cuticulele: cuticulele sunt de ajutor în procesul de creștere a unghiilor. Unghiile cresc exact în zona de sub linia cuticulelor, deci este foarte important să menţii această zonă sănătoasă şi hidratată. Tăierea sau agresarea lor poate avea efecte neplăcute, așa că rezumă-re doar la a împinge cuticulele.

3. Protejează unghiile în timpul activităților casnice: folosește un detergent de vase cu o formulă delicată cu mâinile și încearcă să porți mănuși de cauciuc atunci când faci curățenie, pentru ca unghiile să fie protejate de substanțele chimice.

4. Hidratează mâinile de câte ori ai ocazia pe parcursul zilei: aplică mereu o cremă de mâini și nu uita și de cuticule. Răsfață-le din când în când cu un ulei hidratant.

5. Apelează la suplimente: dacă vezi că unghiile tale încă refuză să crească apelează la nişte suplimente pe care le găseşti în farmacie sau pe care ţi le poate recomanda medicul tău.

Modele de manichiură pentru unghiile lungi

Odată ce ai obținut unghiile puternice și lungi pe care ți le-ai dorit, este momentul pentru ritualul tău preferat: manichiura. Dacă în cazul alegerii formei nu te putem influența (dar ține cont că unghiile rotunde se rup mai greu decât cele pătrate), te putem ajuta în schimb cu multă inspirație pentru alegerea unui model pentru unghiile tale lungi.

Modelele pentru unghii lungi sunt cele mai spectaculoase: poți picta în voie orice model, oricât de elaborat, pentru că ai la dispoziție o suprafață suficientă. Așa că dacă ești adepta picturilor pe unghii, modelele florale, modelele mix&match, cele în stil artdeco sau negative space sigur te vor cuceri. Dacă preferi manichiurile mai simple, ai la dispoziție modele în culori nude sau clasice, aplicații discrete sau modele simple, precum cel marmorat sau polka dot.

Însă dacă nu știi exact cu ce model să îți pui cel mai bine în valoare unghiile lungi, galeria noastră foto sigur te va ajuta să te decizi. Răsfoiește-o și alege-ți modelul preferat pentru unghii lungi!

Foto: Instagram

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro