Manichiură cu gel pentru unghii lungi - model cu strasuri si flori

Manichiură cu gel unghii lungi

Manichiura cu gel este cea mai bună opțiune dacă îți dorești unghii lungi, fără stresul că s-ar putea rupe. Și dacă tot profiți de acest tip de manichiură, nu rata ocazia de a încerca și o mulțime de modele: îți împărtășim cele mai frumoase idei de manichiură cu gel pentru unghii lungi.

Iubim unghiile naturale, însă oricât de sănătoase ar fi, este foarte greu să le aduci la o lungime mai mare. Iar dacă tu ești adepta unghiilor foarte lungi, nu-ți rămâne decât să apelezi la manichiura cu gel. Astfel ai o mulțime de avantaje: manichiura cu gel are o rezistență eroică și puterea de a transforma orice formă de unghii. Însă mai presus de aceste aspecte practice, suntem mereu cucerite de diversitatea foarte mare de modele pe care le putem purta pe acest tip de unghii.

Manichiura cu gel pe unghii lungi îți permite cu atât mai mult să îți pui în valoare cel mai bine creativitatea, asta pentru că ai la dispoziție o suprafață mai mare pe care poți să o decorezi după bunul plac. Dacă pe unghiile scurte poți mai degrabă să jonglezi cu diferite culori interesante și modele minimaliste, unghiile lungi cu gel îți permit să încerci cele mai elaborate modele. De la modele florale sau forme grafice, până la adevărate picturi pe unghii, toate îți stau la dispoziție dacă îți place o manichiură care să atragă atenția. Asta nu înseamnă că nu poți încerca și modele mai simple: o culoare inedită (precum cele perlate sau cromate) va arăta foarte spectaculos pe unghiile lungi.

Lucruri pe care trebuie să le știi despre manichiura cu gel

  • Întreținerea sau îndepărtarea unghiilor cu gel se face doar la salon. Deși ai citit și știi că există metode prin care îți poți îndepărta gelul și tu singură acasă, cel mai sigur este să apelezi la un profesionist care să o facă în condiții de siguranță. Acesta va știi cum să le îndepărteze pentru ca daunele să fie minime asupra unghiei și dispune de ce are nevoie pentru acest procedeu.
  • Dacă manichiura nu este realizată corect, riști să te alegi cu infecții. Alege cu grijă tehnicianul sau salonul unde îți faci manichiura. Asigură-te că lucrează în cele mai bune condiții de igienă. Nu te lăsa ghidată de un preț mai mic, ci alege pe cineva care lucrează doar cu produse de calitate și pune preț pe igienă.
  • Lumina UV afectează pielea. Radiaţiile UV emise de lămpile pentru uscarea unghiilor cu gel sunt periculoase pentru piele, afectând în timp celulele. Acum există geluri care pot fi uscate folosind lumina LED în locul celei UV, pentru a elimina riscurile, așa că întreabă la salon ce tip de gel folosesc. Dacă totuși foloseşti în continuare lampa UV pentru uscarea gelului, aplică înainte pe mâini cremă cu factor de protecție UV.

Acum că știi totul despre manichiura cu gel, te invităm să răsfoiești și galeria foto pentru a descoperi cele mai frumoase idei de manichiură cu gel pentru unghii lungi!

Foto: Instagram, Shutterstock

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro