25 de modele de manichiură cu ojă semipermanentă perfecte pentru orice ocazie

25 de modele de manichiură cu ojă semipermanentă perfecte pentru orice ocazie

Manichiura cu ojă semipermanentă este o alternativă mai rapidă a unghiilor cu gel și mai rezistentă a manichiurii clasice, cu ojă simplă. Poate rezista chiar și patru săptămâni și, uneori, funcționează ca un strat de protecție pentru unghie, protejând-o de exfoliere sau casare. Ți-am pregătit câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre acest tip de manichiură, dar și 25 de modele perfecte pentru orice ocazie, din care să te inspiri când îți faci următoarea programare la salon.

Persoanele cu unghiile foarte subțiri înțeleg cât de greu este să menții oja intactă mai mult de câteva ore. Și, oricâte sfaturi de pe internet ai urma în legătură cu ce poți face pentru a le întări, dacă genetica nu te ajută, nu vei vedea îmbunătățiri drastice. Tocmai de aceea, manichiura cu ojă semipermanentă este o soluție eficientă. Iată tot ce trebuie să știi despre acest tip de manichiură, iar în galeria foto de mai am selectat 25 de modele superbe!

Manichiura cu ojă semipermanentă

Manichiura cu ojă semipermanentă a devenit tot mai populară în ultimii ani, însă există anumite voci care o contestă. Tocmai de aceea, am selectat câteva informații care te vor ajuta să decizi dacă ți se potrivește sau nu.

Ce este oja semipermanentă?

Oja semipermanentă se aseamănă destul de mult cu cea clasică, însă necesită uscare la lampa UV. Are în compoziție o parte din ingredientele regăsite în gelul pentru manichiură, însă formula este mult mai diluată și mai lichidă, și se aplică la fel ca oja normală.

Avantaje

Manichiura cu ojă semipermanentă se potrivește oricărui tip de unghie, și în timp, te poate ajuta să ai unghiile mai lungi, protejându-le suprafața și oferind un strat care le întărește considerabil. În plus, oja rezistă pe unghii aproximativ două sau trei săptămâni, și nu afectează sănătatea unghiilor. Te poate chiar ajuta să scapi de obiceiul de a le roade, fiind suficient de dură cât să nu o poți îndepărta cu ușurință cu dinții. Un alt avantaj este că, dacă pe parcursul celor două sau trei săptămâni te-ai plictisit de modelul pe care îl porți pe unghii, poți aplica un strat de ojă clasică peste, fără nicio problemă.

Dezavantaje

Oja semipermanentă în sine nu afectează unghia, însă procesul de îndepărtare a ei include aplicarea unor dischete cu acetonă sau remover special timp de cel puțin 10 minute pe unghii. Expunerea la soluțiile respectivă agresează unghia și o poate deshidrata ubția și mai tare, în timp. Totuși, dacă ai încredere în manichiurista ta, poți opta pentru îndepărtarea ojei semipermanente prin pilire cu freza.

Dacă pilirea este făcută corect, unghia nu va avea deloc de suferit. Un alt dezavantaj ar putea fi acela că, pentru uscarea ojei semipermanente, este nevoie de expunerea la lampa UV. Multe persoane sunt de părere că această expunere nu este deloc sănătoasă și ar putea crește riscul cancerului de piele. Totuși, de-a lungul timpului, anumiți dermatologi au declarat că razele emise de lămpile pentru manichiură nu sunt suficient de puternice pentru a dăuna sănătății, mai ales în contextul în care expunerea este de scurtă durată și are loc la o perioadă destul de lungă de timp.

Dacă te-ai hotărât deja să încerci manichiura cu ojă semipermanentă, ți-am pregătit 25 de modele din care să te inspiri în galeria foto de mai sus.

Foto: Shutterstock

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com