Motivul pentru care din ce în ce mai multe femei își fac selfie din profil

Motivul pentru care din ce în ce mai multe femei își fac selfie din profil

Probabil ai observat și tu o nouă „modă” pe rețelele sociale. Tot mai multe femei își fac selfie din profil, indiferent cât de imperfect este nasul lor. Ei bine, nu este deloc o modă, ci chiar o campanie care își propune să provoace și să extindă limitele standardelor de frumusețe, destul de rigide la momentul actual.

Campania selfie-urilor făcute din profil a pornit sub hashtagul #SideProfileSelfie și a fost inițiată de jurnalista Radhika Sanghani. Aceasta a fost inspirată de inițiativele altor femei de pe social media, care au ales să nu se mai ferească să își imperfecțiunile.

Cum a pornit campania selfie-urilor din profil

„Văzusem atât de multe campanii de body positivity în legătură cu orice, e la greutate, la acnee, și m-a făcut să realizez că dacă oamenii pot accepta lucrurile pe care le urăsc cel mai mult la ei înșiși, eu pot învăța să îmi iubesc nasul”, a explicat Sanghani, pentru Huffington Post. „A fost extrem de eliberator pentru mine, și am vrut cu adevărat să îi ajut pe alții să ajungă la o concluzie similară, așa că mi-am lansat hashtagul. Vreau doar să transmit mesajul că nasurile mari sunt frumoase, și nu contează numai cele mici și cârne”, a mai explicat jurnalista.

Cum a pornit campania selfie-urilor din profil

Cum a pornit campania selfie-urilor din profil

Prin intermediul campaniei, Sanghani a cerut prietenilor ei de pe social media să posteze propriile lor fotografii din profil, fără să se teamă că alți oameni le vor critica forma nasului. Campania are scopul de a lărgi orizonturile standardelor de frumusețe, care în prezent sunt prea rigide în opinia jurnalistei.

Atât femei, cât și bărbați s-au alăturat în număr mare campaniei #SideProfileSelfie, a cărei populariate este în continuă creștere pe Twitter și Facebook. Noi aplaudăm această inițiativă și suntem de părere că nu trebuie să te încadrezi într-un anumit șablon pentru a te iubi pe tine însăți.

Foto: Twitter

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com