Monosprâncenele fac furori în domeniul modei

Trendurile în materie de sprâncene s-au tot schimbat de-a lungul timpului: de la sprâncenele foarte subțiri din anii ’20, la cele foarte arcuite purtate de Marilyn Monroe și până la cele foarte naturale și dese care se poartă astăzi. Însă până unde merge naturalețea? Atât de departe încât monosprâncenele au devenit noul trend în industria de fashion!

Sprâncenele sunt un subiect sensibil pentru orice pasionată de beauty: fiecare vede sprâncenele perfecte în felul propriu, iar dacă make-up artistul sau cosmeticiana le dau altă formă, imediat simți că arăți ca o altă persoană. Însă oricât de diferite ar fi gusturile, puține sunt persoanele care apreciază monosprâncenele, considerate mai degrabă un defect ce trebuie corectat. Cu toate acestea, modelele care se bucură de sprâncene atât de dese sunt senzația momentului în industria de fashion.

Don’t call me beautiful and then end the statement encouraging me to change something about the way I look. I won’t fuck with that boo

O postare distribuită de Sophia Hadjipanteli (@sophiahadjipanteli) pe


Modelele cu monosprâncene sunt adevărați trendsetteri în domeniul modei. Prin look-ul lor excentric, purtat cu o atitudine plină de siguranță, ne transmit să renunțăm la pensetă și să nu ne simțim complexate dacă sprâncenele noastre par că se împreunează.

Un astfel de exemplu este Sophia Hadjipanteli, un model grec-cipriot, care speră să redefinească standardele de frumusețe cu mișcarea ei #UnibrowMovement. Nesupunându-se standardelor vestice de frumusețe acceptate, Sophia a înfruntat valuri de comentarii și reacții negative. Însă chiar și așa, a continuat să își poarte cu mândrie monosprânceana, câștigându-și prin originalitatea ei și frumusețea sa aparte notorietatea pe Instagram, dar și o campanie pentru brandul Guess.

the owls are NOT what they seem

O postare distribuită de @scarlettcostello pe

Un alt model care face furori cu monosprânceana ei este Scarlett Costello. Deși adesea catalogată drept „căpcăun” din cauza look-ului său, ea continuă să combată regulile tradiționale ale frumuseții feminine cu sprâncenele ei dese și speră să încurajeze femeile să aibă încredere în corpurile lor.

Tu ce părere ai de acest trend care se manifestă în industria modei? Până te decizi dacă îți plac sau nu monosprâncenele (sau ideea din spatele lor), îți arătăm din nou ce impact mare au sprâncenele asupra fizionomiei: descoperă în galeria foto cele mai mari transformări ale sprâncenelor celebrităților.

Foto: Instagram

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro