Prima reclamă în care un model poartă Hijab

Modelul cu hijab din campania L’Oréal s-a retras, după numeroase critici

În urmă cu câteva zile, L’Oréal anunța prima campanie publicitară pentru un produs de îngrijire a părului în care avea să apară un model cu hijab. Acum, bloggerița britanică Amena Khan a anunțat că se retrage din campanie, după ce a primit numeroase critici în mediul online.

Utilizatorii de Twitter au descoperit mesaje publicate de Amena Khan, care, potrivit BBC, aveau conținut „anti-Israel”. Modelul cu hijab s-a retras din campania L’Oréal și și-a cerut scuze pentru mesajele respective, care au fost publicate în 2014.

„Regret sincer conținutul mesajelor de pe Twitter publicate în 2014, și îmi cer scuze sincer pentru răul și supărarea pe care le-au cauzat. Să promovez diversitatea este una dintre pasiunile mele, nu discriminez pe nimeni. Am ales să le șterg, pentru că ele nu reprezintă mesajul armoniei pe care îl susțin acum. Recent, am luat parte la o campanie care m-a entuziasmat, pentru că celebrează inclusivitatea. Cu regret profund, am decis să mă retrag din această campanie, pentru că actualele conversații pe baza ei distrag atenția de la sentimentul pozitiv și inclusiv pe care a vrut să-l transmită”, a scris Amena Khan, într-o postare pe Instagram.

Reprezentanții  L’Oréal au declarat că sunt de acord cu decizia bloggeriței: „Ne-au fost aduse la cunoștință recent o serie de mesaje publicate în 2014 pe Twitter de Amena Khan, care a apărut într-o campanie publicitară în UK. Apreciem că Amena și-a cerut scuze pentru conținutul acelor mesaje și ofensele pe care le-au cauzat.  L’Oréal Paris susține toleranța și respectul față de toți oamenii. Suntem de acord cu decizia ei de a se retrage din campanie”.

Foto: Instagram

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com