Metoda japoneză pentru aplicarea produselor de îngrijire a pielii

Metoda japoneză pentru aplicarea produselor de îngrijire a pielii

Tu cum îți aplici produsele de skincare? Probabil le aplici cu degetele, prin mișcări circulare, orientate în sus. Asta este o metodă pe care toată lumea o folosește, mai puțin pasionatele de beauty din Japonia. Metoda japoneză pentru aplicarea produselor de îngrijire a pielii este puțin diferită, dar foarte eficientă.

Am vorbit, deja, despre ordinea în care trebuie să aplici produsele. Totuși, înainte să ajungem acolo, trebuie să ne gândim dacă metoda noastră de aplicare este corectă. Metoda de japoneză pentru aplicarea produselor de îngrijire va schimba complet rutina ta zilnică, dar și rezultatele pe care le vei vedea ulterior.

Care este metoda japoneză pentru aplicarea produselor de îngrijire a tenului

Japonezele au foarte mare grijă de tenul lor, și potrivit lui Nicole Takahashi, o expertă în beauty care locuiește în Tokyo, metoda japoneză pentru aplicarea produselor de îngrijire a tenului este tapotarea. „Unele femei din Japonia au foarte mare grijă să nu își frece pielea”, a explicat Nicole, potrivit Allure. Până și dischetele de bumbac sunt un faux pas, și evită complet să folosească șervețelele umede pe față.

De ce este o metodă mai eficientă?

„Frecarea creează foarte multă fricțiune la nivelul pieii, ceea ce poate fi iritant și poate duce la o inflamare nedorită în jurul ochilor”, a explicat Arash Akhavan, fondator al Dermatology and Laser Group, o companie din New York.

Tapotarea este metoda standard de aplicare a produselor de skincare atât în Japonia, cât și în Coreea de Sud. „În Corea, îngrijirea tenului este un stil de viață. Nu contează doar ceea ce pui pe piele, ci o parte esențială a ritualului este să o tratezi gingaș și delicat”, a explicat și Charlotte Cho, estetician și co-fondator al Soko Glam.

Deci, care sunt beneficiile metodei japoneze de aplicare a produselor de îngrijire a tenului? „La un moment dat, un specialist japonez în îngrijirea pielii m-a certat când m-a văzut aplicând crema hidratantă prin ceea ce credeam că sunt o mișcare blândă de mângâiere”, a relatat Alisa Kerr, un alt expert în beauty care locuiește în Tokyo. „Mi-a explicat că tehnica tapotării nu este doar mai puțin dăunătoare pentru piele, dar de asemenea crește absorbția și eficiența ingredientelor, și stimulează circulația sângelui, conferind pielii o strălucire minunată”, a mai spus Kerr. Și Charlotte Cho este de aceeași părere, susținând că tapotarea „ajută absorbția rapidă a produsului”.

Majoritatea produselor se pretează acestui ritual, așa că încearcă și tu metoda japoneză pentru aplicarea produselor de îngrijire a pielii.

Foto: Hepta

 

 

 

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com