Metoda de curățare a tenului numită double cleansing este periculoasă, spune un dermatolog

Metoda de curățare a tenului numită double cleansing este periculoasă, spune un dermatolog

Dacă și tu ești la fel de pasionată de îngrijirea pielii ca noi, probabil ți-a ajuns deja sub ochi termenul de double cleansing. Deși credeam că este cel mai bun lucru pentru piele, un dermatolog avertizează că această metodă de curățare a tenului numită double cleansing este periculoasă.

Ținem pasul cu tot ce e nou în materie de skincare, și suntem dispuse să încercăm fiecare truc care promite o piele perfectă. Uneori, însă, anumite trucuri se dovedesc a fi mai degrabă nocive. Un dermatolog susține că tehnica de double cleansing este periculoasă pentru piele, și iată care ar fi explicația.

Un dermatolog susține că metoda de curățare a pielii double cleansing este periculoasă pentru ten

Am lămurit deja ce este double cleansing în articolul către care am făcut trimitere mai sus. Totuși, îți reamintim că este vorba despre o tehnică de curățare a tenului care implică mai întâi demachierea cu produse de demachiere, și apoi curățarea cu un cleanser.

Ce spune dermatologul? „Problema cu pașii multipli de curățare este că aceștia afectează funcția de barieră a pielii – iar asta nu este bine”, explică dermatologul Sam Bunting, conform Byrdie. „Este important să realizăm că pielea care „scârțâie” de curățenie indică faptul că ai mers prea departe; Cred că pielea nu ar trebui să te strângă după curățare dacă folosești produsul potrivit”, susține Bunting.

Așadar, dacă resimți acea senzație de mâncărime sau de tensionare a pielii după ce ți-ai terminat rutina de curățare, ar trebui să îți revizuiești obiceiurile. Soluția este să găsești un produs potrivit pentru tine și să nu îți acoperi peilea cu o mulțime de formule, indiferent că vorbim despre machiaj sau produse de îngrijire.

„Sfatul meu pentru pacienți, dintre care mulți suferă de acnee sau rozacee, așa că sunt foarte dependenți de cosmetice, este că dacă ai nevoie de double cleansing, trebuie să îți reexaminezi obiceiurile de machiaj”, concluzionează dermatologul.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com