Masca pentru ten: Cele mai frecvente 5 greșeli

Masca pentru ten: Cele mai frecvente 5 greșeli

Măștile pentru ten reprezintă cel mai la îndemână tratament facial al momentului. În cazul meu, e produsul de îngrijire preferat. Noile măști, datorită formulelor ingenioase și efectelor rapide, reduc numărul vizitelor la salonul de înfrumusețare, fără să reducă și beneficiile de care se bucură pielea. Cheia e să alegi masca potrivită pentru tenul tău și să o aplici corect.

Mască pentru luminozitate, mască detoxifiată, mască hidratantă, mască anti-ageing… parcă ar fi răspunsul rapid la fiecare dorință de-a noastră. De fiecare dată când trebuie să aleg, mă uit la ele și știu un singur lucru, vreau toate aceste rezultate. Dar cum să aleg care e cea mai potrivită? Aș putea să închid ochii și să îmi las mâna să aleagă. Dar nu e cea mai bună soluție. Ar fi prima greșeală.

Greșeli frecvente:
1. Alegi masca nepotrivită tenului
Știu cum e să fii prinsă în mirajul produselor cosmetice care promit rezultate spectaculoase. Poate le și oferă, dar nu oricărui ten. Masca se va alege în funcție de particularitățile și de tipologia pielii. Dacă nu este menționat pe produs pentru ce tip de piele este recomandat, atunci ia în considerare următoarele:
– Tenul sensibil și tenul uscat au nevoie de o mască hidratantă și calmantă;
– Tenul gras are nevoie de o mască purificatoare, care să elimine excesul de sebum, cum ar fi cea cu argilă sau nămol;
– O mască exfoliantă, o dată pe săptămână, ajută mult un ten mixt
– Măștile cremoase, pentru luminozitate, pot fi un adevărat răsfăț pentru un ten normal.

2. Sari peste pasul pregătirii tenului
Când o mască bună pare să nu aibă efect, unul dintre motive ar fi că pielea nu a fost pregătită înainte. Pielea trebuie să fie curată, ceea ce ar presupune: demachiere și exfoliere. Iar înainte de a aplica masca, deschide porii cu o baie de aburi (metoda clasică sau cu un steamer facial).

3. Lași reziduuri de mască pe piele
Asigură-te că nu rămân reziduuri de la mască pe piele. Ele pot irita epiderma și pot bloca porii. Clătește pielea cu apă călduță, apoi, pentru a elimina orice urmă de mască, folosește cu blândețe un burete konjac sau discuri demachiante, îmbibate cu apă termală sau loțiune micelară.

4. Pierzi noțiunea timpului
Deși e un tratament relaxant și ne face să ne simțim ca într-un spa, e foarte important să lăsăm masca să acționeze cât e necesar, nici mai mult, nici mai puțin. Dacă lăsăm o mască prea puțin, riscăm să nu își facă efectul, iar dacă o lăsăm prea mult, există riscul să irite pielea.

5. Aplici masca cu degetele
Deși e foarte simplu să aplici masca cu degetele, sunt șanse mari să „compromiți” răsfățul prin includerea unor bacterii și a unor microbi, care își vor găsi rapid casă în porii tăi deschiși. Măștile sunt cel mai bine aplicate cu o pensulă moale și dezinfectată, cum sunt cele pentru pictură. Astfel vei aplica masca uniform și vei evita iritarea pielii.

Dacă ești în căutarea unei măști pentru piele, care să ofere rezultate rapide, intră în GALERIA FOTO și descoperă 10 măști spectaculoase!

Foto: 123rf.com

Nicoleta Bujor
nicoletabujor3@gmail.com