Masca de față cu bicarbonat de sodiu: secretul unui ten fără imperfecțiuni

Bicarbonatul de sodiu este un produs multifuncțional pe care îl iubim de când am aflat că îl putem folosi și în rutina noastră de înfrumusețare. Află totul despre masca de față cu bicarbonat de sodiu, secretul unui ten impecabil. 

Pe lângă beneficiile lui din bucătărie, bicarbonatul de sodiu are multe de oferit și în rutina de beauty. Este greu de crezut că ceva atât de ieftin și la îndemână precum bicarbonatul poate avea atâtea beneficii pentru tenul tău, însă chiar este adevărat (apreciem mai mult aceste produse de când am descoperit beneficiile vaselinei sau ale uleiului de cocos).

O simplă mască de față cu bicarbonat îți poate curăța fața, îndepărtează bacteriile, lăsându-ți pielea fină, curată și proaspătă. Odată ce o vei încerca, nu vei mai putea renunța la ea.

Beneficiile bicarbonatului de sodiu pentru ten

  • Cel mai mare beneficiu al măștii cu bicarbonat de sodiu este că luptă eficient cu acneea și alte imperfecțiuni pentru că este un antibiotic natural care vindecă infecțiile de la interior. Datorită proprietăților exfoliante, ajută la estomparea cicatricilor de la acnee (aici găsești mai multe remedii care te ajută să le îndepărtezi definitiv).
  • Bicarbonatul de sodiu este o soluție foarte bună pentru punctele negre. Îndepărtează impuritățile care duc la formarea punctelor și relaxează pielea pentru a te ajuta să le extragi cât mai ușor.
  • Datorită proprietăților antiseptice, calmează inflamația și roșeața. De asemenea îndepărtează sebumul în exces freeslots prevenind blocarea porilor.

Cum pregăteși masca de față cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este foarte eficient și de unul singur, însă poți adăuga anumite ingrediente în mască pentru a-i spori eficacitatea. De la simpla apă, până la diferite sucuri sau uleiuri, fiecare ingredient adăugat o face potrivită pentru a trata probleme specifice precum acnee, puncte negre sau pori dilatați.

Intră în galeria foto și descoperă ce mască de față cu bicarbonat de poate ajuta să obții un ten perfect!

Foto: 123RF, Hepta

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro