Tunsorile anului 2014

Un maestru al tunsorilor, Sam McKnight, dezvăluie care sunt liniile de referinţă ale anului 2014.

Un maestru al tunsorilor, Sam McKnight, dezvăluie care sunt liniile de referinţă ale anului 2014. Aşadar, dacă plănuieşti o schimbare de look sau vrei să ştii dacă tunsoarea pe care o ai acum se încadrează şi în tendinţe, trebuie să citeşti mai departe.

Onduleurile relaxate
Indiferent de lungimea părului tău, Sam McKnight spune că cel mai modern mod de a-ţi aranja părul este să îl laşi puţin răvăşit. „Apoi, este vorba despre asocierea mai multor tonuri de culoare în loc de o singură culoare bloc – este un mod de a îndulci aspectul părului.“ Când este vorba despre părul lung, totul stă în poziţionarea corectă a mai multor trepte pentru crearea unui aspect neuniform, iar apoi folosirea produselor potrivite pentru a da textură părului. Începe cu spumă modelatoare, apoi foloseşte ondulatorul pe diferite secţiuni ale părului, lăsând vârfurile libere şi neondulate.

Bretonul asimetric
Probabil te întrebi: oare aş putea să port aşa ceva? Ei bine, potrivit celor spuse de McKnight, „înainte de forma feţei sau de textura părului, este importantă atitudinea“. Din acest motiv sunt atât de sexy tunsorile băieţeşti – pentru că debordează de încredere în sine. Apoi, cel de-al doilea aspect ca importanţă este unghiul în care este tuns bretonul. „Bretonul este iniţial înalt şi pătrăţos, dar l-am tuns ca să fie mai fragmentat.“  Spune-i stilistului tău să facă acelaşi lucru, iar pentru textura aceasta mai „aspră“, usucă părul bine apoi pulverizează nişte şampon uscat.

Blondul cu alură punk
Ţi-am spus că este OK să ai fobie de angajamente? „Părul scurt creşte imediat, aşa că poţi să te joci cu lookul tău în fel şi chip“, spune McKnight. Dar cum eviţi tunsoarea castron demodată? Cere să fii tunsă cu briciul. „Dacă părul este tuns din foarfecă, iar firul este tăiat foarte liniar, tunsoarea se va aşeza exact ca un castron. Dar dacă este tuns cu briciul, îl poţi coafa în orice formă cu puţină ceară de păr.“   

Noua tunsoare Pixie
Nu adori lookurile care exploatează imperfecţiunile şi le fac să arate senzaţional? (McKnight le numeşte haos organizat.) „Aici am făscut un breton în zigzag, apoi am ciufulit părul astfel încât aspectul să devină neuniform, cu linii unghiulare“, spune el. „Părul a fost foarte scurt, dar chiar şi această lungime îţi permite să te joci.“ Ca produs de nădejde, ţine la îndemână un spray cu apă sărată, care te va ajuta să modelezi părul în genul acesta de secţiuni rebele.

Tu ai încerca vreuna dintre aceste tunsori?

De Lauren Bernstein. Model: Milou Sluis pentru DNA; coafură: Sam McKnight pentru Premier Hair and Makeup; machiaj: Polly Osmond pentru D+V Management; manichiură: Nichola Joss pentru Premier Hair and Makeup. Foto: Liz Collins