Trucuri preţioase din backstage

Îţi prezentăm zece sfaturi surprinzătoare de la specialiştii în coafură, manichiură şi machiaj care au fost în culisele show-urilor de toamnă-iarnă 2013-2014.

Îţi prezentăm zece sfaturi surprinzătoare de la specialiştii în coafură, manichiură şi machiaj care au fost în culisele show-urilor de toamnă-iarnă 2013-2014.

Lacul mat durează

Badgley Mischka, Tibi, Misha Nonoo, Karen Walker, Louise Goldin (aici) sunt doar câteva dintre brandurile care au ales să matifieze lacul de unghii în prezentările noului sezon. Şi nu doar arată senzaţional; celebra manichiuristă Jin Soon Choi a declarat că acest topcoat chiar ajută culoarea să dureze mai mult.   

O soluţie surprinzătoare

Şerveţelele demachiante, folosite în mod normal pentru îndepărtarea machiajului, au obţinut o nouă întrebuinţare în culise – aplicarea acestuia într-o manieră estompată, dar de efect. Celebrul make-up artist Pat McGrath a creat buzele roşii Prada aplicând rujul şi apoi estompându-l cu un astfel de şerveţel.  

Textura părului este importantă

La Narciso Rodriguez, exemplificat chiar aici, stilistul Paul Hanlon a folosit pe şuviţele modelelor, cu generozitate, un spray pentru volum. Scopul a fost obţinerea unui aspect nestudiat şi extrem de relaxat.

O nouă misiune

Pentru Alexander Wang, make-up artistul Diane Kendal a folosit o periuţă de dinţi pentru aranjarea în detaliu a sprâncenelor; aceasta nu zgârie pielea aşa cum o fac periile tradiţionale. Iar acum intervine noutatea –a pulverizat puţin lac fixativ pe suprafaţa periuţei pentru a struni fiecare fir.     

Un duo irezistibil

Prezentarea Just Cavalli ne-a cucerit, pur şi simplu, cu această asociere a celebrilor smoky eyes cu o manichiură metalizată, pe unghii scurte – un contrast atât de cool!

Vişiniu pe pleoape

Dacă aveai îndoieli în privinţa nuanţei, află că e mai actuală ca oricând. Dovada vine de la Gucci. Secretul? Adaugă multă mascara neagră şi un creion brun!

Părul lucios e chic

Sezonul acesta ţine aproape produsele care conferă strălucire părului. Piaptănă-l atent, trasează o cărare pe mijloc şi lasă-l să te pună în valoare printr-un minimalism debordant.  

Bretonul este un accesoriu

Meşele pentru breton sunt pretutindeni. Pentru a le da un aspect natural, stilistul Wella, Eugene Souleiman (mai jos la Mary Katrantzou), recomandă să le duci la salon pentru a le vopsi şi a le tunde pentru forma feţei tale.

Rujul brun revine

Ciocolatiul anilor 90 este fresh dacă aplici un strat de ruj roşu dedesubt. Culoarea va dura mai mult dacă aplici iniţial un creion contur pe toată suprafaţa buzelor.

Coada de peşte altfel

Ne-am îndrăgostit de acest coc realizat de Orlando Pita pentru colecţia Philosophy semnată de Natalie Ratabesi. Doar împleteşte o coadă de peşte clasică la ceafă, pe centru, apoi răsuceşte-o într-un coc şi fixeaz-o cu ace de păr. 

Foto: Yannis Vlamos, Cathy Crawford, Ying Chu, WWD/Stephen Sullivan