Sfaturile unui stilist internaţional pentru părul creţ

Tommy Bucket, stilistul starurilor şi ambasador Garnier Fructis, îţi spune lucurile pe care este musai să le cunoşti dacă eşti mândra posesoare a unor bucle naturale.

„Sunt un mare fan al părului creţ,“ spune Buckett. „Când este aranjat cum trebuie, poate spune atât de multe lucruri despre personalitatea şi imaginea ta. Însă părul cu o astfel de textură îţi cere anumite produse şi un anumit ritual de îngrijire.“

Trucurile lui preferate sunt acestea:

  • 1.Părul creţ are tendinţa de a se încurca foarte uşor. Pentru a evita nodurile absolut deranjante, foloseşte regulat un pieptene cu dinţi rari. Începe de la vârfuri şi urcă spre rădăcină – asta după ce ai pulverizat un balsam fără clătire care va face şuviţele ceva mai maleabile.
  • 2. Dormi pe o pernă de mătase sau înfăşoară-ţi părul într-o eşarfă de mătase înainte de a te băga în pat. Ai nevoie de un material textil foarte blând cu fibra capilară, care te va ajuta să te trezeşti în fiecare zi cu un păr superb.
  • 3. Odată cu schimbarea sezonului, schimbă şi produsele de îngrijire – aşa cum faci şi pentru ten. Lunile calde cer produse ceva mai uşoare, care pot fi folosite atât pe părul umed, cât şi pe cel uscat. Practic, ai nevoie de o formulă care să definească buclele şi să le ofere strălucire.
  • 4. Dacă mergi la plajă, ia cu tine protecţie solară pentru corp, dar nu uita nici de cea pentru păr. La sfârşitul verii vei vedea diferenţa.
  • 5. Dacă îţi răsuceşti părul şi îl storci de fiecare dată când te speli pe cap… îl condamni la electrizare. Mai bine tapotează-l uşor cu un prosop, apoi aplică un produs emolient fără clătire.
  • 6. Părul vopsit are nevoie de extra-hidratare. Nu uita să foloseşti şi o mască emolientă, pentru părul tratat chimic.

Foto: Hepta

Adriana Matei
contact@misshypewit.com