Secretele realizării unui machiaj de zi

Machiaj de zi

Ne închipuim că pentru a realiza un machiaj de zi trebuie să respectăm atât de multe reguli și tendințe, încât mai că urmează să primim și notă. În realitate, secretele realizării sale stau mai întâi în îngrijirea tenului și abia apoi în alegerea texturilor și culorilor. Mai mult decât atât, simplitatea stă la baza oricărui machiaj reușit, așa că totul se va transforma într-un ritual zilnic relaxant dacă urmezi acești pași.

Așa cum spuneam, secretul realizării unui machiaj de zi reușit este, în primul rând, îngrijirea tenului. Orice produs de make-up va arăta bine aplicat pe un ten bine curățat și hidratat, însă dacă aplici fond de ten pe pielea uscată, acesta va căpăta aspectul de mască.

Cum îngrijim tenul înainte să aplicăm machiajul de zi

O rutină minimală de skincare poate face o diferență uriașă pentru tenul tău. Dacă nu ai făcut deja acest lucru, încearcă să-ți formezi obiceiul de a respecta un ritual zilnic de îngrijire format din acești pași. Începe prin a curăța tenul cu un cleanser potrivit pentru tipul tău de piele. De două ori pe săptămână, este indicat să folosești un produs exfoliant, pentru a îndepărta celulele moarte și pentru a te asigura că porii tăi nu vor fi astupați, prevenind astfel apariția inflamațiilor sau acneei. Aplică apoi un produs tonic cu o cottonetă, iar apoi o cremă hidratantă cu formulă ușoară, de zi. Este recomandată folosirea zilnică a protecției solare, chiar și în zilele înnorate de iarnă. Tenul tău este expus în permanență razelor UV, care afectează în profunzime pielea și duce la îmbătrânirea prematură a acesteia. Așadar, sfatul meu este să alegi o cremă hidratantă cu factor de protecție solară. După ce ai urmat toți acești pași, poți trece la machiaj.

Secretele realizării unui machiaj de zi

Odată ce tenul tău este curățat și hidratat corespunzător, vei observa că machiajul se va aplica mult mai armonios pe piele. De obicei, o rutină de machiaj de zi arată astfel: fond de ten, corector, contur pentru sprâncene, fard de pleoape, mascara, ruj. Simplu, nu? Trebuie să știi că nu este obligatoriu să urmezi cu strictețe toți pașii, așa că dacă vrei să sari peste aplicarea fardului de pleoape, de exemplu, nu este nicio problemă. Aici, tu ești artista și ai libertate completă în realizarea machiajului. Totuși, îți voi împărtăși câteva secrete de care este indicat să ții cont atunci când te machiezi.

Nu încărca tenul

La lumina zilei, un fond de ten cu acoperire mică sau medie se va vedea mai frumos decât unul cu acoperire mare. Încearcă să nu încarci tenul nici cu prea multă pudră pigmentată sau contouring. Păstrează aceste produse pentru machiajul de seară! Probabil ai ghicit deja, dar nici iluminatorul nu este un must în realizarea machiajului de zi. Îl poți aplica, însă preferabil în cantități mici și nu foarte evidente. Este recomandat să folosești un iluminator cremos cu formulă ușoară, pentru un plus de prospețime.

Nu te feri de culori

Știm că de obicei când te gândești la un machiaj de zi tinzi să excluzi culorile tari, însă uneori ele se potrivesc de minune. De exemplu, primăvara nu te teme să incluzi un fard de pleoape roz sau un ruj roșu în rutina ta de machiaj. Te asigur că în galeria foto de mai sus vei găsi câteva astfel de modele care te vor inspira.

Mergi la sigur

Ziua, culorile fardului de pleoape și al fondului de ten sunt mai evidente în lumina soarelui, așa că mergi la sigur. Încearcă produsele noi atunci când îți realizezi un machiaj de seară, pentru a evita un look mult prea intens sau nepotrivit pentru subtonul pielii tale. Alege produsele care știi sigur că ți se potrivesc și culorile pe care le-ai mai purtat și cu alte ocazii, astfel nu vei da greș.

Tipuri de machiaj, în funcție de culoarea ochilor

Machiajul de zi pentru ochii albaștri

Dacă ai ochii albaștri, felicitări, cu toatele nu-i dorim! Însă chiar dacă e culoarea cea mai râvnită când vine vorba de ochi, un machiaj de zi pentru ochi albaștri nu este tocmai simplu de realizat. Anumite culori nu îi pun deloc în valoare, așa că trebuie să știi ce să eviți, și ce nuanțe îi complimentează. Iată un mic ghid cromatic. Citește mai multe despre machiajul de zi pentru ochii albaștri.

Machiajul de zi pentru ochii verzi

Învață cum să realizezi un machiaj de zi pentru ochi verzi care să îți pună în valoare privirea și să creeze un efect cinematic. Odată ce vei ști câteva reguli de bază legate de cromatică, mai trebuie doar să ai ustensilele potrivite și puțină îndemânare. Citește mai multe despre machiajul de zi pentru ochii verzi.

Machiajul de zi pentru ochii căprui

Secretul unui machiaj de zi pentru ochi căprui stă în combinarea corectă a culorilor. Numai folosind contrastele potrivite poți să îți pui ochii în valoare, fără să fie nevoie de o cantitate exagerate de produse. Fiind vorba de un machiaj pe care îl vei purta zi de zi, la lumină naturală, nu este cazul să încarci tenul. Citește mai multe despre machiajul de zi pentru ochii căprui.

Machiajul de zi pentru ochii negri

Este cu adevărat dificil să dai greș atunci când realizezi un machiaj de zi pentru ochi negri. De ce? Pentru că ochii negri sunt cei mai ofertanți din punct de vedere al culorilor de make-up pe care le poți folosi. Se potrivesc atât cu fardurile de pleoape cu subton rece, cât și cu cele cu subton cald, și poți chiar să nu aplici niciun fard de pleoape. Ochii închiși la culoare vor părea întotdeauna conturați, chiar și în lipsa mascarei. Citește mai multe despre machiajul de zi pentru ochii negri.

Modele de machiaj de zi

Dacă nu mai ai idei de machiaj de zi, în galeria foto de mai sus vei găsi 15 modele de care te vei îndrăgosti cu siguranță. Noi le-am ales pe cele mai chic, și am vrut să-ți arătăm și variante cuminți, și unele mai îndrăznețe. Alege-le pe cele potrivite pentru tine.

Foto: Pixelformula/Instagram

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com