Cum se prinde acum părul în coadă

Stylingul de care suntem aproape dependente a trecut printr-o îmbunatăţire majoră. Prin patru, mai exact. Analizează.

Stylingul de care suntem aproape dependente a trecut printr-o îmbunătăţire majoră. Prin patru, mai exact. Analizează.

Răsucirea demnă de o lady (foto dreapta)
Orice tip de coadă poate deveni imediat mai dinamic dacă îi variezi puţin partea de superioară. („Acest ponytail pare extrem de rafinat“, remarcă modelul nostru, Madison Headrick.) Secretul obţinerii acestui look: hair-stilistul David Von Cannon a împărţit părul în două secţiuni, una inferioară şi una superioară, după care a prins o coadă doar din şuviţele părţii inferioare. Din secţiunea superioară a răsucit două şuviţe dintr-o parte a capului spre cealaltă şi le-a prins în agrafe chiar sub baza cozii prinse anterior. La final, a folosit un produs care domoleşte orice tentativă de răzvrătire a firelor: Smootj Infusion Naturally Straight, de la Aveda. „Este important să răsuceşti foarte strâns acele şuviţe“, recomandă el.

Fleece Altuzarra
Castaniete purtate ca cercei Eddie Borgo

O împletitură finisată
„Este o variantă foarte bună pentru seară“, spune Von Cannon despre această variantă. Pentru a obţine efectul cool a folosit un spray pentru strălucire (Phytoplage Protective Sun Veil, de la Phyto) pe părul umed, după care a strâns partea inferioară a părului într-o coadă, lăsând liberă o mică secţiune din creştet. Abia apoi a pieptănat spre spate secţiunea liberă şi aprins-o alături de prima. La final, a despărţit coada în două, a răsucit fiecare secţiune, apoi una în jurul celeilalte, după care a prins vârfurile în elasticul folosit pentru baza cozii.

Jachetă Opening Ceremony
Helancă Cynthia Rowley
Cercei Uncommon Matters

Volumul rebel
„Când creezi secţiuni şi trepte, lookul este scos din zona de gym“, spune Von Cannon despre această coafură numai bună pentru o petrecere. Aici a pulverizat Naked Flexible Hold Spritzer, de la Herbal Essences, înainte să tragă o secţiune de păr de patru centimetri lăţime din creştetul capului şi să o prindă în elastic. Apoi a strâns tot părul la spate şi l-a fixat cu o agrafă aurie. Vârfurile voluminoase (tapate uşor cu o perie plată) sunt elementul contrastant pentru baza finisată.

Jachetă T by Alexander Wang
Helancă Derek Lam
Agrafă aurie Mia Beauty

Coada prinsă în patru elastice
„Orice fată îşi poate face această coafură“, spune Von Cannon, care a folosit sprayul Volume Advance Thickening, de la Ojon, pentru a da volum calotei înainte a prinde părul la ceafă (pentru a-l „ancora“ mai bine, a făcut şi două răsuciri de împletitură). Pe lungimea cozii a prins celelalte trei elastice, iar porţiunile de păr dintre acestea au fost uşor masate pentru a obţine forma ceva mai rebelă. Modelul Headrick susţine lookul: „este simplu şi curat – este genul de look la care apelez atât seara, cât şi la castinguri“.

Vestă Tommy Hilfiger
Bluză neon Nike
Cercei Acne Studios

De Simone Kitchens
Fotografii de David Slijper
Fashion editor Melissa Ventosa Martin

Model: Madison Headrick de la The Society; coafură: David Von Cannon pentru Phyto; machiaj: Kristi Matamoros pentru Kate Ryan; manichiură: Maki Sakamoto pentru Kate Ryan şi Chanel.

Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro