Cum să aplici perfect tuşul şi să îl faci să reziste

Îţi place tuşul dar eşti descurajată de modul în care se întinde pe pleoapa superioară? Avem soluţii.  

Să începem cu produsul folosit – este extrem de importantă textura tuşului. Apelează la un tuş-gel şi la un fard de pleoape pudră (pentru un look classic poate să fie un bej discret)  – este formula care ajută aderenţa eyelienrului. Apoi, este importantă pensula-aplicator – dacă aceasta are perii tăiaţi pe diagonală, te va ajuta la desenarea unei linii nici prea groasă, nici prea subţire.

Întâi aplică fardul de pleoape; textura pudrată este o bază foarte bună, iar tuşul se va fixa perfect.

Apoi conturează-ţi pleoapele începând de la colţul interior al ochiului spre cel exterior; vei simplifica procesul şi poţi chiar să renunţi la acel gest de întindere a pleoapei. Ah, important de menţionat: nu încerca să acţionezi ca un profesionist de la prima aplicare. Conturul perfect se poate construi din mai multe linii mici – important este să acoperi toate spaţiile de la baza genelor.

Pentru un look discret, trasează o linie doar la baza genelor superioare.

Pentru a intensifica efectul, fă acelaşi lucru şi pentru cele inferioare. Când conturezi ochii de jur împrejur, asigură-te că linia de pe pleoapa superioară se uneşte cu cea inferioară la colţul exterior al ochiului. Desigur, poţi foarte bine să nu le uneşti – dar în acest caz pregăteşte-te pentru un look grafic destul de curajos, care nu se pretează oricărei ocazii.

Foto: Yannis Vlamos

Adriana Matei
contact@misshypewit.com