Cum să ai un păr curat 72 de ore

Îţi speli părul zilnic pentru că se îngraşă prea repede? Îţi spunem cum poţi asigura un aspect fresh şuviţelor tale cu trei trucuri simple.

Este o greşeală frecventă pe care o fac multe femei în momentul în care se confruntă cu problema scalpului gras – îl spală prea des, cu produse care îl usucă prea tare. Greşeala este la fel de gravă ca în cazul tenului. Cu cât deshidratezi mai tare pielea, cu atât mai mult sebum va secreta pentru a-şi compensa lipsurile. Desigur, nu trebuie să înduri aspectul neîngrijit, ci trebuie să îţi organizezi cu grijă procesul de îngrijire şi să nu uiţi de produsele care te pot ajuta să trişezi.

Ziua 1: Şamponează părul de două ori la rând pentru a îndepărta eficient impurităţile care îi ştirbesc volumul; după aceea aplică balsam doar pe vârfuri.

Ziua 2: Pulverizează şampon uscat doar la rădăcina părului; formula pudrată absoarbe sebumul existent, redă volumul şi prospeţimea. Desigur, nu uita că acest gen de produs trebuie pulverizat de la distanţa corespunzătoare, trebuie lăsat să acţioneze câteva minute şi, abia apoi pieptănat cu grijă.

Ziua 3: Schimbă poziţia cărării pentru a reda volumul podoabei capilare şi reîmprospătează-ţi părul cu aerul rece al uscătorului.

Foto: Yannis Vlamos.

Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro