Ce să alegi: masca sau balsamul pentru păr?

Fie că alegi o mască, fie că alegi un balsam, părul tău va fi hidratat și îngrijit indiferent de alegere. Însă fiecare dintre ele are anumite reguli de folosire care ar trebui urmate cu strictețe.

Masca nu reprezintă un substitut pentru balsam, de aceea nu ar trebui folosită la fiecare spălare, cum nici balsamul nu poate face față dacă este folosit doar o dată pe săptămână precum masca. Îți spunem tot ce trebuie să știi despre diferențele dintre ele și despre modul lor de folosire!

Diferența dintre masca și balsamul pentru păr este cantitatea de ingrediente nutritive: masca are în componența sa mult mai multe ingrediente hrănitoare, o textură mai densă, spre deosebire de balsam care conține ingrediente mai ușoare.

Masca nu ar trebui să fie folosită la fiecare spălare, întrucât încarcă și îngreunează părul, lăsându-l fără volum.

Dacă ai un păr fin și subțire, ar trebui să scoți din calcul folosirea unei măști. Orientează-te mai bine spre un balsam care să nu încarce foarte tare și pe care să îl aplici doar pe vârfuri și să îl clătești foarte bine.

Pentru părul lung însă, poți face o excepție. Alege o mască hrănitoare, pe care să o poți folosi la fiecare spălare a părului, deoarece acesta are mai multă nevoie de ajutor pentru a se regenera.

Foto: Hepta

tofan.diana
tofan.diana@glamour.ro