Baza de machiaj – la ce foloseşte şi cum alegi culoarea?

Verde, galben, roz, mov – nuanţele acestor produse sunt descurajante la prima vedere, dar îţi pot transforma tenul imediat. Îţi spunem cum.

Verde, galben, roz, mov – nuanţele acestor produse sunt descurajante la prima vedere, dar îţi pot transforma tenul imediat. Îţi spunem cum.
Make-up artiştii apelează de fiecare dată la ajutorul bazei de machiaj. Aceasta se numără printre trucurile lor pentru intensificarea prospeţimii machiajului – a se nota că fondul de ten şi corectorul rămân mai mult timp pe suprafaţa pielii datorită ei. Aplică baza imediat după crema hidratantă şi vei obţine o peliculă uniformă care luminează trăsăturile, iar culorile şi expresivitatea machiajului se vor păstra intacte peste zi. Citeşte cu grijă eticheta produsului şi caută ingrediente din plante, agenţi de hidratare şi un factor de protecţie solară (ai nevoie de el pe parcursul întregului an).

Cum găseşti nuanţa ideală?
Nu îţi pierde entuziasmul în faţa spectrului cromatic variat al acestor produse. În funcţie de culoarea tenului tău, alege-ţi o bază care echilibrează tonurile discontinue şi ascunde eventualele imperfecţiuni. Pentru a deschide nuanţa tenului este recomandată o bază albă; pentru tenul tern, lipsit de vitaliate sau matur, alege o bază roz. Problema rozaceei este diminuată cu ajutorul unei baze verzi, iar tendinţele acneice se camuflează cu cea galbenă. Bazele în nuanţe de mov sau albastru sunt ideale pentru iluminarea tenului obosit.

Cauţi un astfel de produs? Intră în galeria foto – am selectat câteva dintre formulele care trebuie încercate.