8 greşeli de colorare a părului care te îmbătrânesc

Îţi spunem care sunt cele mai frecvente greşeli de colorare care pot adăuga câţiva ani în plus vârstei din buletin şi modalităţile prin care le poţi evita.

Vopsirea părului este una dintre cele mai eficiente soluţii anti-aging pe care le avem la dispoziţie – mai puţin atunci când facem lucrurile într-o manieră greşită. Dacă depăşeşti graniţa de siguranţă a acestui proces de înfrumuseţare a părului, poţi să obţii chiar efectul invers.

SCHIMBAREA RADICALĂ A CULORII NATURALE. Nuanţa pe care o are părul tău în mod natural este cea ţi se potriveşte cel mai bine – îţi avantajează perfect tonul pielii şi nu arată artificial. Când te vopseşti, trebuie să încerci să îţi pui în valoare această nuanţă – să o faci mai bogată şi să ascunzi firele albe, nu să o schimbi la 180 de grade. Dacă eşti brunetă, nu te îndepărta foarte tare de tonurile intense. Dacă ai părul deschis la culoare, ţine aproape tonurile aurii şi conferă profunzime părului. În cazul în care introduci o culoare radical diferită, nuanţa ta naturală se va împotrivi până când oxidează şi devine uşor portocalie. Iar portocaliul… nu este tocmai culoarea pe care ţi-o doreşti, nu-i aşa?

Intră în galeria foto şi descoperă alte 6 greşeli, care nu flatează pe nimeni. Ia notiţe şi încearcă să le eviţi.

Foto: Yannis Vlamos, Hepta, Pinterest

Adriana Matei
contact@misshypewit.com