4 trucuri de machiaj care ascund roşeaţa tenului

Corectarea zonelor roşii de pe suprafaţa tenului fără ca rezultatul să fie unul mult prea încărcat şi artificial nu este o misiune imposibilă. Îţi spunem cum poţi uniformiza nuanţa pielii fără să îţi ascunzi frumuseţea naturală sub o mască.

1. Întâi de toate, hidratează-te. Ştim, este un lucru pe care l-am tot repetat, dar dacă nu o faci aşa cum trebuie, poţi foarte bine să nu te mai oboseşti să aplici machiajul. Textura pielii poate să fie o problemă în cazul tenului cu probleme de roşeaţă, fie că este vorba de exces de sebum, fie că este deshidratare. Important este să adaptezi tipul cremei hidratante la nevoile tenului – aşa cum în cazul tenului gras este cel mai bine să foloseşti emolienţi oil-free.

2. Netezeşte suprafaţa pielii. Dacă ai mici imperfecţiuni pe relieful pielii, o bază de machiaj pe bază de silicon te poate ajuta să uniformizezi tenul. Tapotează uşor produsul doar pe zonele cu probleme, apoi aplică fondul de ten. Finisează cu un strat fin de pudră doar dacă imperfecţiunile nu sunt deja foarte uscate sau descuamate.

3. Potriveşte culorile. În cele mai multe cazuri, corectoarele pigmentate pot fi evitate – dar acesta nu este un astfel de caz. Un corector cu pigmenţi galbeni va acoperi cu succes petele roşiatice de pe obraji şi nas. Unul verde, pe de altă parte, este foarte bun pentru tenul foarte tern.

4. Uită de blush. Rozaceea are un singur avantaj: pomeţii sunt deja îmbujoraţi. Baza aplicată ar trebui să fie suficient de translucidă încât să permită nuanţei naturale a pielii să iasă la iveală pe zonele cheie.

Foto: Hepta

Adriana Matei
contact@misshypewit.com