3 trucuri pentru aplicarea perfectă a rujului în culori tari

Îţi spunem cum să aplici culoarea şi să obţii rezultatul perfect în maximum 3 minute.

OK, nu spunem că vine Ziua Îndrăgostiţilor şi trebuie musai să foloseşti rujul roşu – ocazii pentru iubire sunt în fiecare zi, iar pentru machiaj senzual  este aceeaşi regulă. DAR… poate că în această perioadă se aglomerează mai mult ocaziile în care vrei să arăţi impecabil şi să fii sexy. Aşadar, revenind la rujul în culori curajoase, ştim sigur că te-a tentat de multe ori şi că au fost situaţii în care l-ai evitat doar din teamă să nu dispară sau să se întindă când îţi este lumea mai dragă. Ce-i drept, culorile tari atrag atenţia la cea mai mică greşeală, aşa că trebuie să ai o tehnică ireproşabilă de aplicare. Iată esenţialul, care nu îţi va răpi mai mult de două sau trei minute:

1.După ce ai pregătit buzele cu un strat fin de balsam, aplică rujul direct din tub. Începe din centrul buzelor spre exterior, dar imprimă culoarea cu ajutorul tapotărilor, nu trasând direct linii. Ideea este să construieşti treptat culoarea pe care ţi-o doreşti.

2.Dacă nu te descurci să îţi alegi culoarea potrivită creionului-contur, în loc să faci alegerea greşită şi să compromiţi rezultatul, mai bine foloseşti o pensulă-aplicator tăiată oblic. Te va ajuta să ajungi în zonele greu accesibile ale conturului şi îţi poate fi de folos şi pentru obţinerea culorii dorite.

3. Tapotează cu un şerveţel primul strat de culoare şi repetă pasul 1.

4. Poţi să intensifici culoarea buzelor dacă aplici pe conturul acestora puţin corector-iluminator şi îl estompezi bine cu o pensulă.    

 Foto: Yannis Vlamos