15 moduri în care poţi folosi șamponul uscat

Fie că suntem înnebunite după coafurile cu mult volum, fie că ne confruntăm cu un păr foarte fin sau pur și simplu nu avem timp să îl spălăm, șamponul uscat este un adevărat miracol salvator. Pulverizezi, îl dispersezi bine cu mâinile și părul arată în doar câteva secunde ca și cum ar fi proaspăt spălat. Ce ți-ai putea dori mai mult de la el?

Ei bine, când vine vorba de șamponul uscat, este cazul să fii pretențioasă și să ceri mai mult de la el. Pe haine, în încălțăminte, pentru a-ți vopsi părul, acest produs-minune are întrebuințări la care nu te-ai fi gândit niciodată. Iată 15 dintre cele mai utile!

 • Pe lângă faptul că absoarbe excesul de sebum din păr, șamponul uscat oferă în același timp volum, formă și textură părului. Dacă nu îți place părul perfect finisat și neted, acest truc este pentru tine – aplică șampon uscat pe părul proaspăt ondulat sau uscat cu peria, iar acesta va desface buclele și îți va oferi un look mult mai relaxat și mai natural.
 • Dacă urăști efectul lipicios și lucios al fixativului, îl poți înlocui cu șamponul uscat. Aplicat înainte să coafezi părul, acesta va oferi un plus de fixare. Acest truc este de mare ajutor mai ales când vine vorba de împletituri. Șamponul va da un aspect mat și nelipicios părului, iar șuvițele vor fi mult mai ușor de lucrat cu ele.
 • Agrafele nu stau fixate? Pulverizează șampon uscat pe păr și agrafa va sta nemișcată.
 • Dacă bretonul ți se lipește de frunte în zilele toride, aplică puțin șampon uscat pe dedesubt și vei scăpa de această problemă.
 • Dacă ești vopsită blond și rădăcinile tale naturale au devenit mult prea evidente, poți rezolva problema cu ajutorul șamponului uscat până ajungi la salon. Un șampon într-o nuanță specială pentru părul blond pulverizat la rădăcini va mai atenua culoarea naturală a acestora.
 • Pentru a aduce părul la forma inițială și a scăpa de urmele inestetice după ce a fost prins în coadă sau în coc, aplică șampon uscat și masează ușor scalpul. De asemenea, cu acest truc poți „îmblânzi” părul care nu acceptă schimbarea cărării în partea opusă.
 • Părul ondulat cu placa sau ondulatorul arată bine abia la câteva ore după coafare, când buclele s-au mai lăsat puțin. Dacă vei pulveriza șampon uscat pe ele, acestea se vor separa și se vor mai lăsa, iar tu vei obține acel efect natural și spontan pe care toate ni-l dorim.
 • Vopsește-ți părul temporar sau fă-ți șuvițe cu ajutorul unui șampon uscat colorat. Poți opta pentru o culoare asemănătoare cu a ta, dar cu câteva tonuri mai deschisă pentru a obține mai multă dimensiune sau, de ce nu, un efect ombre.
 • Ai exagerat cu uleiul sau lacul pentru strălucire? Nicio problemă. Poți matifia un păr prea lucios cu ajutorul șamponului uscat.
 • Cu ajutorul unui șampon uscat incolor, poți îndepărta petele de grăsime de pe haine. Acesta va absorbi uleiul din țesătură, astfel că pata va fi curățată cu ușurință la spălare.
 • Pentru a te trezi cu un păr cu textură, aplică șampon uscat pe păr înainte să te culci și împletește-l apoi sau răsucește-l într-un coc.
 • Un mod ideal de a da volum unui păr fin și subțire este să aplici șamponul uscat pe părul umed. Când părul este aproape uscat, aplică șamponul atât la rădăcini, cât și pe lungimea părului – acest lucru va da volum fiecărei șuvițe în parte, creând iluzia unui păr mai bogat.
 • Șamponul uscat poate fi folosit pentru a scăpa de mirosurile neplăcute într-o clipă. Dacă încălțămintea ta și-a pierdut din prospețime, aplică șampon uscat în interior și las-o așa peste noapte.
 • Dacă îți dorești niște sprâncene mai groase, aplică puțin șampon pe degete, apoi piaptănă sprâncenele în sus cu ajutorul lor și vei obține instantaneu niște sprâncene mult mai stufoase. Dacă folosești un șampon în nuanța părului tău, le va defini chiar mai mult.
 • Poți folosi șamponul uscat așa cum gimnaștii folosesc praful de cretă pentru mai multă aderență. Te poți folosi de acest truc la sală – aplică șamponul în palme și freacă-le una de cealaltă pentru a scăpa de mâinile transpirate.

Foto: Yannis Vlamos

tofan.diana
tofan.diana@glamour.ro