Lena Waithe s-a ras pe cap, iar tunsoarea ei are o semnificație ascunsă

Lena Waithe s-a ras pe cap, iar tunsoarea ei are o semnificație ascunsă

Lena Waithe s-a ras pe cap, iar noua ei tunsoare are un mesaj ascuns. Pe actriță o știm din rolul lui Denise în serialul Master of None, dar și pentru activitatea ei de reprezentare a persoanelor LGBTQ în spațiul public.

Desigur că faptul că Lena Waithe nu este lipsit de semnificație. Actrița a vrut nu doar să se simtă mai bine și mai onestă în pielea ei, ci și să transmită un mesaj important ce are legătură cu normele societății impuse asupra femeilor LGBTQ.

Lena Waithe s-a ras pe cap pentru a transmite un mesaj

Într-un interviu acordat revistei Variety, Lena Waithe a explicat decizia de a se rade pe cap. „Am devenit și mai gay acum, băieți”, a glumit actrița inițial, întrebată despre noul look.

Apoi, pe un ton mai serios, Lena Waithe a explicat că decizia de a se rade pe cap a venit din două motive. „Am simțit că mă agățam de o bucată de feminitate care m-ar fi făcut să mă simt confortabilă cu cine sunt, și cred că m-am gândit pentru mult timp, ”Oh, dacă îmi tund părul, voi fi un armăsar – știi tu, în lumea gay există o grămadă de categorii – voi fi un armăsar, voi fi un băiețoi”, și întotdeauna m-am gândit, „Bine, eu nu sunt așa, sunt încă sensibilă”, a declarat actrița. „Și mi-am spus, trebuie să scap de asta, căci asta nu mai este în interiorul meu. Iar când am făcut-o, când m-am tuns, m-am simțit atât de liberă și atât de fericită și atât de bucuroasă și parcă am devenit eu însămi”, a mai explicat ea.

Lena Waithe s-a ras pe cap pentru a transmite un mesaj

Lena Waithe s-a ras pe cap pentru a transmite un mesaj

Lena Waithe s-a ras pe cap fără a se teme că ar putea fi văzută ca un bărbat de-acum înainte, deși ea se identifică ca fiind o femeie lesbiană. „Dacă oamenii mă vor numi băiețoi sau vor spune ”Ea este un armăsar” sau mă vor numi „domnule” în lume – și ce? Lasă-i să o facă”, a continuat actrița. „Sunt aici cu un costum Prada pe mine, nicio picătură de machiaj și o tunsoare – mă simt ca și cum… De ce nu pot exista în lume în felul acesta?”, a mai declarat ea.

Actrița încearcă întotdeauna să dărâme anumite bariere, iar de această dată scopul ei pare a fi acela de a ieși din limitele în care societatea crede că femeile ar trebui să se încadreze. Prin a renunța la codițele sale iconice și a se rade pe cap, Lena Waithe a renunțat la acea feminitate pe care oamenii se așteaptă să o vadă la o femeie, asociind părul lung cu sexul feminin.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com