Kim Kardashian spune că tehnica de machiaj numită baking este de domeniul trecutului

Kim Kardashian spune că tehnica de machiaj numită baking este de domeniul trecutului

După contouring, tehnica de machiaj numită baking a fost unul dintre cele mai mari trenduri în domeniu. Într-un fel, Kim Kardashian este responsabilă pentru acest lucru, la fel ca și în cazul contouringului. Acum, Kim spune că baking-ul este de domeniul trecutului.

Trendul major al acestui an în materie de beauty a fost stilul no make-up makeup. Totuși, nu ne așteptam ca Kim Kardashian, datorită căreia contouringul a devenit atât de popular, să adere la acest stil. Kim Kardashian spune că până și tehnica baking este de domeniul trecutului.

Kim Kardashian nu mai este fan al tehnicii de machiaj baking

„Maro [Dedivanovic, make-up artistul ei] și cu mine obișnuiam să folosim foarte mult baking”, a explicat Kim Kardashian. „În 2009 sau 2010, era în trend să ai zona de sub ochi foarte deschisă, și am adorat asta la momentul respectiv. Dar, uitându-mă înapoi, uneori arătam puțin exagerat, în special cu blitz-urile camerelor foto”, a mai relatat Kim, potrivit GLAMOUR UK.

Acum, Kim este adepta unui stil ceva mai simplu de machiaj. „De-a lungul anilor, am încercat o mulțime de trenduri de beauty. Este distractiv să mă uit înapoi la vechiul glam pe care obișnuiam să îl port – mult contouring, mult baking sub ochi și gene lungi. Acum, tind să opte pentru un look nude monocromatic”, a explicat vedeta.

Kim Kardashian nu mai este fan al tehnicii de machiaj baking

Kim Kardashian nu mai este fan al tehnicii de machiaj baking

Și make-up artistul lui Kim, Mario Dedivanovic, spunea în urmă cu câțiva ani că bakingul nu este o tehnică recomandată pentru machiajul de zi cu zi. „Nu aș recomanda această tehnică pentru machiajul zilnic deloc. Eu personal o folosesc din când în când, în funcție de job – de obicei pe o celebritate căreia îi place un look foarte dramatic și un finiș mat rezistent pe față, ori dacă lucrez cu un interpret de scenă”, relata Mario.

Trebuie să recunoaștem că ultimele apariții ale lui Kim Kardashian au fost mult mai relaxate decât până acum, în ceea ce privește machiajul.

Foto: Hepta/ Instagram @makeupbymario

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com