Îngrijirea pielii după expunerea la soare: 3 ingrediente esențiale

Îngrijirea pielii după expunerea la soare: 3 ingrediente esențiale

Vara a luat sfârșit, conform calendarului, și este momentul să tragi linie și să contorizezi pagubele făcute. Știi deja că expunerea la razele UV afectează pielea în profunzime. Dacă, totuși, nu te-ai putut abține să stai la plajă visând la un bronz arămiu, scoatem artileria grea. Iată, deci, trei ingrediente esențiale pentru îngrijirea pielii după expunerea la soare.

Chiar dacă ai fost consecventă cu aplicarea cremei de protecție solară, după trei luni de expunere îndelungată la razele UV, pielea ta are nevoie de un refresh. Îți recomandăm să introduci în rutina de skincare trei ingrediente esențiale, care previn îmbătrânirea prematură și apariția petelor pigmentare.

Trei ingrediente esențiale pentru îngrijirea pielii după expunerea la soare

Antioxidanții

Unele dintre cele mai importante ingrediente necesare după expunerea la soare sunt antioxidanții. Vorbim despre produse care conțin vitaminele C, A sau E. Și alți antioxidanți naturali regăsiți pe eticheta produselor îți pot fi ajutoare de nădejde.

Vitamina C

Vitamina C este importantă pentru că luptă împotriva radicalilor liberi care îți îmbătrânesc pielea. În plus, elimină toxinele și accelerează producția de colagen, prevenind apariția ridurilor. Un serum cu Vitamina C după o vară de stat la plajă poate face minuni, reparând mare parte din pagubele pe care razele UV le-au făcut asupra pielii tale.

Vitamina A sau Retinolul

Retinolul, un derivat din vitamina A, este considerat un ingredient miraculos, datorită eficienței luptei împotriva ridurilor sau petele pigmentare cauzate de îmbătrânire. În plus, fortifică bariera naturală a pielii și reține apa din produsele hidratante. Totuși, produsele care conțin retinol trebuie aplicate cu moderație, pentru că pot sensibiliza pielea. Află tot ce trebuie să știi aici.

Niacinamida

Niacinamida este o vitamină solubilă în apă care poate face minuni pentru tenul cu probleme. Acneea, roșeața sau inflamația sunt țintele sale obișnuite, însă este foarte eficientă și în lupta contra hiperpigmentării. Niacinamida îmbunătățește tonusul și elasticitatea pielii, în timp ce crește nivelul de acizi grași din piele. Este aliatul perfect pentru refacerea pielii arse de soare, așa că nu ezita să o incluzi în rutina ta. În plus, te poate scăpa și de acele coșuri enervante apărute (probabil) din cauza cremei de plajă care ți-a astupat porii.

Dacă vrei să te înarmezi cu toate cele necesare refacerii pielii după expunerea la soare, ți-am pregătit recomandările noastre de produse în galeria foto de mai sus.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com