Îngrijirea părului vopsit: 4 lucruri importante pe care trebuie să le știi

Caracteristicile părului nostru se schimbă după ce este vopsit, așadar și rutina de îngrijire a sa trebuie să sufere mici modificări. Îți oferim 4 sfaturi prețioase despre îngrijirea părului vopsit de la un profesionist în domeniu.

Cum redăm hidratarea părului? Cum îl facem să fie din nou neted și strălucitor? Cum menținem culoare pentru mai mult timp? Pentru că multe dintre noi ne confruntăm cu dileme legate de părul vopsit, am apelat sfaturile Arabellei Zadic, membru în echipa Wella Top Team, pentru a afla cum se îngrijește corect părul care a fost tratat termic.

„Pentru a îngriji corect un păr vopsit, trebuie să apelăm în primul rând la o linie specială, care conține ingrediente necesare nevoilor pe care le are acest tip de păr”, spune Arabella Zadic.

Mai mult decât atât, este extrem de important să înțelegem că, odată ce l-am vopsit, părul își schimbă structura complet și are nevoi diferite față de cele ale unui păr natural. 

 

  • Care sunt ingredientele de care are nevoie părul vopsit?

 

Vitamina E, un puternic antioxidant, îți protejează părul împotriva poluării și a radicalilor liberi. Pe lângă vitamine și hidratare, părul are nevoie și de un ingredient care să mențină culoarea. Specialista ne recomandă acidul glioxilic. „Dacă ai părul vopsit, apelează la acest ingredient, pentru că te va ajuta să îți menții culoarea în timp. Poți folosi linia Brilliance Color, Wella Professionals.”

 

  • Cum aplici șamponul pe părul vopsit?

 

Cel mai indicat este să alegi un șampon pe bază de acid glioxilic. Mai mult decât atât, dacă vrei ca șamponul tău să dea rezultate, este bine să alegi o variantă în funcție de textura părului tău.

De ce trebuie să alegi în funcție de tipul de păr? Fiecare șampon, în funcție de scopul pentru care a fost creat, are o anumită concentrație de ingrediente active. Dacă vrei ca ele să funcționeze trebuie să optezi pentru varianta potrivită ție!

Arabella Zadic recomandă: „Șamponăm bine, insistând în mod special pe zona de contur, efectuând un ușor masaj circular cu buricele degetelor, apoi clătim din abundență. Următorul pas este să tamponăm ușor părul cu un prosop, apoi aplicăm pe lungimi, evitând scalpul, fie un balsam, fie o mască.”

 

  • Când aplici balsam și când aplici mască?

 

„Balsamul este recomandat persoanelor care se spală ceva mai des pe păr (1-3 zile) sau celor care au un fir mai subțire. Însă, dacă ai părul mai gros și uscat, și, dacă te speli pe cap o dată la 5 zile, poți folosi o mască”, precizează specialistul Wella.

 

  • După ce ai aplicat tratamentele:

 

Atât în cazul balsamului, cât și al măștii, produsul se distribuie uniform, iar apoi trebuie să îți piepteni părul ud pentru a-l descurca. Părul se clătește apoi foarte bine cu apă fierbinte. „Dacă simți nevoia, poți apela și la un balsam de tip leave-in, ce rămâne pe păr și îi conferă un plus de catifelare și strălucire” spune Arabella Zadic, membru în echipa Wella Top Team.

Foto: Shutterstock

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro