Îngrijirea părului vara și protecția solară

Îngrijirea părului vara: despre efectele nocive ale soarelui

Nu vom înceta niciodată să vă vorbim despre efectele nocive ale soarelui, indiferent de anotimp. Totuși, pentru că vara suntem mai expuse la razele UV decât de obicei, trebuie să vorbim mai serios despre protecția solară, mai ales în cazul părului și scalpului.

Îngrijirea părului vara trebuie să țină cont de factorii de mediu. Ne place să stăm la plajă în vacanță, deși nu este deloc sănătos, să înotăm în mare și să ne relaxăm la piscină. La finalul anotimpului cald (și chiar pe parcursul său) părul nostru suferă anumite modificări: devine mai uscat, se deteriorează mai repede, se decolorează. Deși chiar și acum mai am plăcerea vinovată de a mă bucura când părul meu devine șuvițat în mod natural, este timpul să vorbim despre efectele nocive ale soarelui.

Îngrijirea părului vara și protecția solară

Conform specialiștilor, îngrijirea părului vara trebuie să țintească protecția și repararea acestuia. „Soarele usucă și poate decolora părul de la simpla expunere, iar scalpul, ca pielea de pe orice altă zonă a corpului, este susceptibil cancerului de piele”, explică dermatologul newyorkez Kavita Mariwalla, pentru Allure. „Cheia este să aplici prin masare protecția solară pe scalp, nu doar să o pulverizezi la rădăicini”, spune Mariwalla. În plus, firul de păr în sine suferă din cauza soarelui: își pierde pigmentul, devine uscat, fragil și casant, așa că are nevoie de îngrijire specială. Caută produsele cu acțiune reparatoare intensă.

Totuși, pentru că cel mai important este să previi, achiziționează-ți un spray sau un ulei care protejează părul de razele soarelui, dar și de căldură și apa sărată sau clor. Mai mult, antioxidanții s-au dovedit a fi eficienți în acest sens, pentru că luptă împotriva radicalilor liberi. Mariwalla este de părere că uleiul din semințe de floarea soarelui este eficient din acest punct de vedere: conține acizi grași care ajută părul uscat din cauza expunerii la soare.

Pentru o rutină completă de îngrijire a părului vara, am selectat câteva produse special formulate pentru a te proteja de razele UV și a repara efectele nocive ale acestora. Descoperă-le în galeria foto de mai sus!

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com