Îngrijirea mâinilor iarna: 7 creme hidratante pe care să le încerci

Îngrijirea mâinilor iarna: 7 creme hidratante pe care să le încerci

Îngrijirea mâinilor iarna nu poate fi aceeași ca în perioadele cu temperaturi mai blânde. Agresiunile zilnice diferă și pot afecta pielea la un nivel mai profund. Vorbim atât despre frigul de afară, cât și despre căldura artificială dinăuntru.

Pielea de pe mâini este mai subțire decât în restul corpului și se usucă mai repede. De aceea, îngrijirea mâinilor iarna trebuie neapărat să includă creme și loțiuni intens hidratante, mai ales că pielea din această zonă este expusă aproape în permanență agresiunilor externe. Iată ce trebuie să incluzi în ritualul tău zilnic.

Sfaturi pentru îngrijirea mâinilor iarna

Hidratează-te

Nu ne-am plictisit încă să spunem că hidratarea este o regulă de aur. Frigul usucă excesiv mâinile, iar atunci când intrăm într-o încăpere încălzită artificial, pielea va începe să ne strângă și vom avea o senzație de disconfort. De aceea, este indicat să ne hidratăm mâinile ori de câte ori simțim nevoia, nu există hidratare excesivă! În galeria foto, vei regăsi 7 creme hidratante pentru mâini pe care trebuie neapărat să le încerci! Alege una dintre ele și poart-o în permanență în poșetă, ca să o ai la îndemână în momentul în care mâinile tale se usucă. Iar când vorbim de hidratare, nu vorbim numai de ajutoarele externe. Asigură-te că bei suficientă apă, chiar dacă senzația de sete nu este la fel de persistentă ca vara. Vei observa beneficiile atât la nivelul mâinilor, cât și al tenului și al corpului. Află de aici cât de important este să bei apă.

Protejează-te de frig

Îngrijirea mâinilor iarna nu ține numai de aplicarea unor măști sau creme hidratante. Este foarte important să te protejezi de agresiunile externe precum frigul, vântul și zăpada. Știm cât de enervant este să porți mănuși în era tehnologiei. Trebuie să le dai jos ca să poți răspunde la telefon sau să poți scrolla pe Facebook. Totuși, dacă vrei să previi apariția prematură a semnelor de îmbătrânire, trebuie să faci un compromis. Din fericire, dacă singurul motiv pentru care nu porți mănuși este pentru că nu poți folosi telefonul, există mănuși speciale pentru touchscreen, așa că nu mai ai nicio scuză!

Evită băile fierbinți

Când scriu aceste rânduri, îmi amintesc de acele momente din copilărie când veneam în casă cu mănușile ude de la zăpadă, mi le dădeam jos și băgam mâinile direct sub jetul de apă fierbinte. Dacă încă te mai tentează acest lucru, află că apa fierbinte nu face decât să îți usuce și mai tare pielea în sezonul rece și să distrugă bariera naturală care păstrează hidratarea la un nivel optim. Spală-ți mâinile cu apă călduță și lasă-le să se încălzească de la sine.

Adaugă în rutina de îngrijire a mâinilor iarna formule intens hidratante, cu efect de regenerare și reparare. În galeria foto, vei descoperi 7 creme pentru mâini potrivite pentru orice buzunar.

Foto: Pixelformula

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com