Îngrijire intensivă pentru păr: 3 tratamente și 7 produse pe care trebuie să le încerci iarna asta

Îngrijire intensivă pentru păr: 3 tratamente și 7 produse pe care trebuie să le încerci iarna asta

La fiecare început de an, ne stabilim noi obiective și rezoluții de care promitem că ne vom ține până vom ajunge la rezultatele dorite. Dacă noua ta mantră este „Voi avea mai multă grijă de părul meu”, ți-am pregătit câteva produse și tratamente care vor veni în sprijinul tău.

De la natural look-ul exagerat promovat de hairstyliști în prezentările Nina Ricci, Marchesa și Christopher Kane, până la culorile țipătoare de pe podiumurile Versace și Louis Vuitton, iarna 2018 se anunță plină de transformări pentru părul nostru. Iată cum să le faci față.

Combate căderea părului

Căderea părului este mai frecventă la bărbați, însă această problemă a început să dea de furcă și femeilor (stresul și alimentația precară își spun și în acest caz cuvântul). Pentru o podoabă capilară deasă, încearcă mezoterapia pentru scalp. Cu ajutorul unei role a cărei suprafață este acoperită cu peste 200 de ace foarte mici, se creează microcanale pe scalp. Se aplică apoi un cocktail de suplimente nutritive, printre care se numără minerale, vitamine, factori de stimulare, vasodilatatatoare și Biotină. Prin masare ușoară, substanța pătrunde în microcanalele deschise cu ajutorul rolei și aduce aportul de nutrienți la rădăcina folicului de păr. Încearcă mezoterapia pentru scalp la clinica Medicum (București, Bulevardul Micrea Eliade nr. 18). O ședință costă 500 de lei, iar la început se achiziționează individual rola de mezoterapie, pentru prețul de 270 lei. Pentru rezultate conclusive, se recomandă patru ședințe, o dată la minimum două săptămâni.

Șterge istoricul părului tău

Chiar și atunci când ai o rutină strictă de îngrijire a părului, degradarea vârfurilor este inevitabilă. Iar dacă ții la lungime și amâni pe cât posibil să te tunzi, iată un tratament în trei pași care îți va restructura firul de păr de la interior către exterior. Primul pas al tratamentului Time Machine, pe care îl poți face la saloanele Gett’s, se numește Rewind Fuel. Părul este reparat în profunzime cu o formulă ce conține ingrediente active precum Keralink – proteină restructurantă și Kerabind – un amino acid asemănător keratinei. Pentru pasul al doilea, Seal&Armour, ingredientul activ Keraguard pătrunde în cuticulă ca un lipici puternic și fixează structurile despicate. În plus, dacă obișnuiești să te vopsești, acest pas va sigila culoarea până la 10 săptămâni. Ultimul pas constă în folosirea săptămânală a produsului de întreținere pentru acasă, Top Lock, Fudge Professional (71 lei), pentru o protecție semipermanentă a părului. Tratamentul Time Machine costă 20 lei, preț la care se adaugă costul spălării, al coafării (în funcție de lungimea părului) și al produsului de întreținere pentru acasă. Eu am încercat acest tratament, și pot spune că părul meu nu a fost niciodată mai hidratat și mai strălucitor.

Regenerare intensă

Coafarea se regăsește adesea în rutina noastră de beauty, iar atunci când vine la pachet cu un tratament intens de reparare și hidratare a firului de păr, este minunat. Știm că deja ai observat că părul tău este agresat în timpul decolorării sau al vopsirii, iar la final rămâne aspru și greu de aranjat. De aceea, este recomandat ca o dată pe lună să recurgi la un tratament de hidratare intensivă. În salonul Antonella (București, str. Constantin Titel Petrescu nr. 1), este foarte popular printre clientele cu păr vopsit un tratament în trei pași. Prima fază este șamponarea dublă cu un produs cu putere restructurantă bazată pe uleiuri. Este aplicată, apoi, masca Wella Briliance, sub formă de fiole, care se lasă să acționeze timp de cinci minute. Ultimul și cel mai important pas este aplicarea unui produs-tratament de nouă generație, care are la bază noua formulă Repair, Nourish, Protect. Formula este infuzată cu tehnologia Molecular Hair Restructurer și are un conținut ridicat de aminoacizi care reconstruiesc instant cuticula. Astfel, părul suprasolicitat, agresat chimic și mecanic, capătă mai multă rezistență și vitalitate și este intens hidratat. La final, părul este coafat, căldura fhönului ajutându-l să fixeze tratamentul. Întregul procedeu poate costa între 100 și 150 lei, în funcție de lungimea și desimea podoabei capilare.

Descoperă, în galeria foto de mai sus, 7 produse de îngrijire care îți vor transforma complet rutina de haircare.

Foto: Pixelformula

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com