Iată de ce nu trebuie să mai aplici niciodată pastă de dinți pe coșuri

Iată de ce nu trebuie să mai aplici niciodată pastă de dinți pe coșuri

Probabil ți s-a părut și ție o idee bună să aplici pastă de dinți pe un coș încăpățânat când nu aveai ceva mai bun la îndemână. Trucul acesta s-a transmis din generație în generație și probabil că ți s-a părut că funcționează destul de bine. De fapt, specialiștii spun că nu ar trebui niciodată să aplici pastă de dinți pe un coș. 

Dacă te-ai gândit că menta din pasta de dinți va usca coșul și îl va face să treacă mai repede, te-ai înșelat. Dermatologii spun că nu trebuie să aplici niciodată pastă de dinți pe un coș, iar explicația este destul de logică.

De ce nu trebuie să aplici pastă de dinți pe un coș

Unele trucuri de beauty de pe Internet pot fi de-a dreptul dăunătoare pielii. Să aplici pastă de dinți pe un coș nu este deloc un remediu bun, spune make-up artista Erin Norden și fondatoare a brandului Clean Beauty Market.

„Pasta de dinți aplicată pe piele distruge bariera de acid”, a explicat Erin, potrivit GLAMOUR UK. „Oamenii o aplică pe un coș crezând că îl va usca, dar ce face de fapt este să irite pielea și să cauzeze roșeața”, a mai explicat ea.

Iar aplicarea pastei de dinți pe un coș pentru a-l face să treacă mai repede nu este singurul truc dăunător de beauty care circulă pe Internet. Probabil ai citit părerile mai multor persoane care te sfătuiau să înlocuiești crema hidratantă cu uleiul de cocos, nu-i așa? Ei bine, am clarificat deja aici dacă uleiul de cocos este bun sau nu pentru ten, conform explicațiilor specialiștilor.

Ce poți face pentru a grăbi procesul de vindecare a unui coș? Aplică un tratament cu acid salicilic sau urmează ghidul nostru: Acneea la adulți: planul de atac pentru un ten curat. Ți-am înșirat aici câteva dintre cele mai bune soluții.

Foto: Hepta

Tags:
,
Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com