H&M nu mai retușează vergeturile modelelor din imaginile comerciale

Cumpăratul de costume de baie parcă devenise o corvoadă în ultimii ani: vedeai doar fotomodele cu piele și forme perfecte purtând un bikini în care cu siguranță nu ai fi arătat la fel. Ei bine, vestea bună este că H&M nu mai retușează vergeturile modelelor din imaginile comerciale, apropiindu-se mai mult de clientele sale reale.

Marele retailer H&M nu mai retușează vergeturile modelelor, și am fost plăcut surprinse să descoperim imaginile reale de pe site cu care oricine se poate identifica.

H&M nu mai retușează vergeturile modelelor

Industria modei face un pas important spre toleranță, body positivity și acceptarea corpului feminin. Gigantul H&M nu mai retușează vergeturile modelelor, iar decizia retailerului a fost întâmpinată cu entuziasm de clientelă.

H&M nu mai retușează vergeturile modelelor din campanii

H&M nu mai retușează vergeturile modelelor din campanii

Vergeturile nu sunt singurele imperfecțiuni ale pielii pe care retailerul a decis să nu le mai ascundă. Modelele din unele fotografii au păr pe mâini, alunițe sau cicatrici.

H&M nu mai retușează nici alte imperfecțiuni, precum părul de pe mâinile modelelor

H&M nu mai retușează nici alte imperfecțiuni, precum părul de pe mâinile modelelor

Faptul că H&M nu mai editează fotografiile din campanie pentru a face modelel să pară perfecte a devenit viral pe Twitter, unde utilizatorii au lăudat retailerul pentru această decizie.

https://twitter.com/97lucycharlotte/status/1022446389752672256

„Whoooo!!! Un mare bravo pentru H&M pentru că a produs o campanie cu o imagine unde nu au fost retușate vergeturile. Femeile normale au vergeturi și umflături și gropițe și asta vrea să văd în reclamele din industria modei”, a scris o internaută.

„Stăteam pe site-ul H&M când am văzut acest costum de baie super drăguț. M-am uitat mai atent și cum puteți observa, nu au retușat vergeturile! Sunt atât de mândră de H&M pentru că sprijină trupul natural, ador asta”, a scris o altă utilizatoare, pe Twitter.

Vestea că H&M nu mai retușează vergeturile modelelor și nici alte imperfecțiuni ale corpului ne dă încredere că industria modei și a publicității se îndreaptă într-o direcție mai prietenoasă pentru noi, femeile.

Foto: H&M

Tags:
,
Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com