Hairstyle: Accesorii de păr must-have pentru toamnă

Accesoriile de păr au creat o adevărată declarație de stil pentru sezonul toamnă-iarnă ’17-’18. Dar ce accesorii ne vor transforma coafurile și cum le purtăm? Drept surse de inspirație ne-ar putea fi câteva dintre marile prezentări de modă ale sezonului.

Recunosc că am zâmbit vinovat când am studiat prezentările pentru acest sezon și am descoperit că tendințele în hairstyle nu se rezumă în a pune în balanță minimalismul cu extravaganța. E drept, fiecare sezon aduce cu el interpretări diferite, însă accesoriile creează o notă personală a modului în care vei aborda această tendință, pentru că trebuie integrate într-un look și trebuie să le porți într-un mod care să te reprezinte. Îmi plac tendințele care par că vin cu nota de subsol ”adaptat la stilul tău”, iar accesoriile pentru păr asta îmi transmit.

Oricum le-ai adapta, iată ce accesorii s-au impus pe podiumul tendințelor în hairstyle!

Bentițe

Cu un aer ușor retro, bentițele revin în tendințe și se repoziționează ca un trend ușor adaptabil atât la look-uri elegante, cât și la cele mai jucăușe demonstrații de stil. De la bentițe de blană, de mătase sau decorate cu cristale, bentițele au fost observate la prezentările Chanel, Altuzarra, Elie Saab, Gucci și Dolce & Gabbana.

Funde

Nu e prima dată când le vedem în tendințe și se pare că nu va fi nici ultima oară, pentru că fundele câștigă teren și se impun ca un trend ce trebuie încercat. Adevărul e că o fundă neagă, din mătase sau din catifea, care sigilează o coadă de păr sau un coc are un farmec aparte. Dar nu te limita să o adopți în look-uri elegante, pentru că poate fi ușor adoptată și în look-uri mai casual. Ia ca reper prezentările Rochas, Marchesa și Tory Burch!

Berete

Christian Dior

Buclele acelea lejere sau bobul scurt sunt coafuri care, completate de o beretă, creează un efect de french girl irezistibil. Cu un look care te duce cu gândul la Greta Garbo sau la Brigitte Bardot, modelele de la Dior au creat parcă cea mai bună reprezentație a acestui trend.

Eu mi-am făcut lista cu accesorii și abia aștept să încerc diferite coafuri, care să le includă. Tu?

Foto: pixelformula.com

Nicoleta Bujor
nicoletabujor3@gmail.com