Trei greșeli majore de îngrijire a pielii pe care trebuie să nu le mai faci

Trei greșeli majore de îngrijire a pielii pe care trebuie să nu le mai faci

Faci tot posibilul să obții o piele catifelată și curată, însă pare că totul lucrează împotriva ta? Este foarte posibil, iar asta ți-o pot confirma doar dermatologii. Aceștia ne dezvăluie trei greșeli majore de îngrijire a pielii pe care trebuie să nu le mai faci.

Aruncă o privire în trusa ta cu produse de îngrijire a pielii. Dacă identifici o grămadă de măști, ape micelare și fel de fel de serumuri pe care le folosești constant, iată ce trebuie să elimini.

Trei greșeli majore de îngrijire a pielii

Folosești prea multe produse odată

Industria de skincare s-a dezvoltat atât de mult în ultimii ani, încât este practic imposibil să nu găsești un produs potrivit pentru tipul tău de ten sau pentru problemele pe care le ai. De aceea, se întâmplă de multe ori să ajungem să cumpărăm o mulțime de serumuri, concentrate, creme și măști pe care să le folosim pe toate în același timp. Însă nu întotdeauna este indicat să îți construiești o rutină formată din atât de mulți pași. Aceasta este una dintre greșelile majore de îngrijire a pielii.

„Uneori, oamenii sunt obsedați cu ideea de a avea 16, 17 pași în rutina de skincare, în loc să se asigure pur și simplu că fac totul corect”, a explicat Jennifer Rock, fondator The Skin Nerd, potrivit GLAMOUR UK. De cele  mai multe ori, este suficient să folosești un cleanser eficient, o loțiune tonică și o cremă hidratantă potrivită pentru tipul tău de ten. Poți adăuga și un serum, însă cel mai bine este să nu exagerezi cu numărul de produse.

Abuzezi de măștile exfoliante

Măștile exfoliante cu cărbune activ s-au transformat într-un adevărat trend în ultimii ani, însă specialiștii avertizează că nu sunt atât de benefice cum se spune. „Către oricine tentat sau intrigat de aceste măști cu cărbune… nu o faceți, pur și simplu nu!”, spune esteticianul Andy Millward. „La prima încercare, pielea își va reveni cel mai probabil fără probleme. Dar folosirea constantă înlătură uleiurile naturale ale pielii, iritând pielea, și este o cale sigură către alte probleme. Ați fost avertizați”, a explicat el.

Nu urmezi o rutină corectă de demachiere

Dacă trăiai cu impresia că este suficient să îți cureți tenul cu șervețele demachiante sau apă micelară după o zi în care ai purtat machiaj, te înșeli. Specialiștii spun că este necesar să folosești un cleanser eficient pentru a evita astuparea porilor și apariția erupțiilor acneice sau inflamației. Nu sări peste acest pas, iar aspectul tenului tău se va îmbunătăți.

Cele trei greșeli majore de skincare trebuie evitate cu orice preț, însă asta nu înseamnă că trebuie să renunți la produsele tale preferate. Dacă ai deja un neseser plin, ai grijă să le folosești pe rând, în funcție de data de expirare.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com