Greșeală de curățare a beauty blenderului

Greșeala surprinzătoare pe care o faci atunci când îți cureți beauty blenderul

Dacă nu ai deja un beauty blender în trusa ta de machiaj, trebuie neapărat să îți achizționezi unul! Un astfel de burețel îți va schimba radical rutina de machiaj și va face mai ușoară aplicarea fondului de ten. Însă dacă ai deja unul, probabil știi cum să îl întreții. Iată greșeala surprinzătoare pe care o faci atunci când îți cureți beauty blenderul.

Cel puțin o dată pe săptămână, burețelul tău de machiaj trebuie curățat, pentru a putea fi folosit în continuare în siguranță. Doar nu vrei erupții acneice pe față, nu-i așa? Însă care este procedeul corect de curățare? Probabil ai deja o metodă preferată, însă s-ar putea să nu fie la fel de eficientă pe cât crezi. Iată greșeala pe care o faci atunci când îți cureți beauty blenderul.

Greșeala pe care o faci când cureți beauty blenderul

Inclusiv în ghidul nostru cu cele mai eficiente metode pentru curățarea burețelului de fond de ten am inclus această greșeală de curățare a beauty blenderului. De aceea, sfatul dat de Lisa Potter Dixon, make-up artist Benefit, pentru GLAMOUR UK, ne-a luat complet prin surprindere.

Se pare că nu este cea mai bună idee să folosești detergentul de vase pentru a curăța burețelul de machiaj. „Foarte multe persoane au copiat această metodă după ce au văzut nenumărate postări pe social media, însă rețineți, reziduurile de lichid vor ajunge, cel mai probabil, pe față, chiar și după ce burețelul a fost spălat riguros. Acest lucru poate cauza erupții acneice”, a declarat Lisa.

Ce este de făcut? Cel mai bine este să folosești soluții speciale de curățare a beauty blenderului, sau chiar șampon de bebeluși, spune make-up artistul. Recomandarea noastră este să folosești chiar cleanserul tău de zi cu zi. Cu siguranță are proprietăți bacteriene și nu dăunează tenul dacă se va întâmpla ca reziduuri din acest produs să ajungă, eventual, pe față. Așa că evită această greșeală de curățare a beauty blenderului și nu uita să îl speli cel puțin o dată pe săptămână!

Foto: Shutterstock

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com