Greșeala majoră de skincare pe care o faci atunci când călătorești

Greșeala majoră de skincare pe care o faci atunci când călătorești

Atunci când călătorim, trebuie să acordăm tenului nostru un plus de atenție, mai ales atunci când este vorba despre un drum de câteva ore bune. Fiindcă petrecem aceste câteva ore într-un spațiu închis, trebuie să respectăm o rutină diferită de îngrijire a pielii decât cea obișnuită. Am auzit de multe ori că greșeala majoră de skincare pe care o facem când călătorim este să aplicăm machiaj, însă iată că nu este cazul.

Multe dintre noi ne-am obișnuit deja cu ideea. Atunci când urmează să călătorim cu avionul nu aplicăm nici măcar puțin fond de ten, de teamă că acesta va bloca porii și astfel ne vor apărea coșuri pe parcursul zborului. Specialiștii au altă părere.

„Una dintre marile diferențe dintre aerul din avion și cel cu care suntem obișnuiți este umiditatea”, a explicat doctorul în cosmetică Natalie Blakely, pentru Refinery 29. „Aerul din cabină are de obicei un procent de umiditate de 20%, pe când acasă, umiditatea este la 30% sau mai mult”, a mai spus Blakely. Acest lucru înseamnă că pielea noastră se va usca mai rapid atunci când zburăm, așa că are nevoie de un plus de hidratare. Aici intervine fondul de ten, care poate păstra tenul hidratat pe tot parcursul zborului. Alege o formulă hidratantă cu acoperire lejeră, ori poți folosi crema ta CC sau BB preferată. Vei observa că până la finalul călătoriei pielea ta se va simți mai confortabil decât atunci când alegi să nu porți machiaj. Găsești aici 9 fonduri de ten potrivite pentru orice ocazie și tip de ten.

De ce ne ies coșuri când călătorim?

Totuși, care este cauza pentru care ne ies coșuri în timpul anumitor călătorii? În cazul zborurilor care durează mai mult de trei sau patru ore, este necesar ca la un moment dat să îndepărtăm acel machiaj de pe față, urmărind rutina zilnică de demachiere și hidratare. „Grăsimea, murdăria și pielea moartă se pot acumula și pot bloca porii, însă aceasta este o problemă mai frecventă în cazul călătoriilor de cursă lungă, decât în cazul zborurilor scurte”, a explicat doctorul.

Nu uita de protecția solară!

Un alt sfat extrem de util pentru persoanele care călătoresc cu avionul este să folosească protecție solară. Doctorul spune că expunerea la razele UV crește considerabil atunci când ne aflăm la acea altitudine, iar de-a lungul anilor acest lucru ne-ar putea afecta sănătatea tenului. Alegeți cremele sau fondurile de ten care au un factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 30. Dacă nu ești sigură să alegi, intră în galeria foto pentru a descoperi produsele de protecție solară preferate ale bloggerițelor de beauty.

Așadar, data viitoare când urmează să pleci la aeroport pentru o călătorie scurtă de câteva ore, amintește-ți să nu mai faci această greșeală de skincare și aplică un fond de ten hidratant.

Foto: Shutterstock

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com