Această greșeală de îngrijire a pielii poate fi motivul pentru care ai acnee

Această greșeală de îngrijire a pielii poate fi motivul pentru care ai acnee

Dacă te întrebi de ce ai erupții pe piele, deși ai o rutină de skincare adaptată pe care o respecți cu religiozitate, s-ar putea să avem răspunsul. Această greșeală de îngrijire a pielii poate fi motivul pentru care ai acnee.

Ți-am explicat deja cum să îți cureți corect tenul și ce trebuie să faci să tratezi acneea la maturitate. Credem, însă, că nu am vorbit destul despre un subiect peste care oricine poate trece cu vederea: uscarea tenului după spălare. O greșeală de îngrijire aparent inofensivă poate fi motivul pentru care ai acnee.

Greșeala de îngrijire a pielii care poate cauza apariția acneei

Tu cum îți usuci fața după curățare? Greșeala de îngrijire a pielii care poate cauza apariția acneei este strâns legată de prosopul cu care te ștergi pe față. Multe persoane nu știu acest lucru, însă nu este deloc indicat să te ștergi pe ten cu prosopul cu care te-ai șters pe restul corpului.

„Aceasta nu este doar o problemă legată de bacterii sau igienă”, explică dermatologul Lily Talakoub, pentru Allure. „Produsele pe care ți le aplici pe corp, cum ar fi crema hidratantă, parfumuri sau produsele pentru păr nu sunt potrivite să ajungă pe față”, spune ea. „Îți pot astupa porii, pot cauza erupții acneice iar unele pot caua chiar și iritații”, explică dr. Talakoub.

Iar dacă tot a venit vorba de bacterii, ai fi uimită cât de multe se adună în prosoapele pe care le folosești. „Bacteriile, ciupercile, celulele de piele moarte, uleiurile și alte impurități se pot aduna pe prosop”, spune dermatologul. Acestea pot cauza infecții, erupții și iritații.

Cât de des ar trebui să înlocuiești prosopul pentru față

Nu numai că este important să ai un prosop separat pentru față, însă ar trebui să te asiguri că aceste este foarte curat. Conform dermatologului, ar trebui să îl speli sau să îl înlocuiești cu unul curat o dată la două-trei zile, mai ales dacă ești predispusă la acnee. „Pentru pielea predispusă la acnee, ar trebui înlocuit sau spălat prosopul zilnic”, spune Talakoub.

În plus, „prosoapele ținute lângă duș, mai ales dacă mai multe persoane folosesc dușul într-o zi, rămân umede și pot fi gazde pentru ciuperci sau mucegai”, explică Talakoub. Dermatologul spune că trebuie să păstrezi prosoapele într-un loc uscat, lipsit de umiditate.

Foto: Shutterstock

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com