Greșeala pe care o faci atunci când folosești Beautyblenderul, conform celei care l-a creat

Greșeala pe care o faci atunci când folosești Beautyblenderul, conform celei care l-a creat

Pentru o aplicare impecabilă a fondului de ten, orice makeup artist îți va recomanda să folosești burețelul de machiaj. Iată care este cea mai mare greșeală pe care o faci când folosești Beautyblenderului, conform fondatoarei sale.

Beautyblenderul a fost ideea makeup artistului Rea Ann Silva, care, din fericire pentru noi toate, a reușit să o transforme în realitate. Silva lucra pe atunci pe platoul unei televiziuni, unde simțea nevoia de o metodă de aplicare mult mai naturală a fondului de ten. Makeup artistul a dezvăluit toate secretele faimosului burețel într-un interviu acordat InStyle.

Cum a început totul? „Eram șefă de departament [al makeup artiștilor] pentru un show numit Girlfriends, care avea ca protagoniste patru actrițe, printre care și Tracee Ellis Ross. Acesta a fost de asemenea unul dintre primele seriale filmate în HD, ceea ce a ridicat o problemă: machiajul ar fi arătat imediat încărcat. Cu patru personaje principale feminine, nu puteam să aduc un aparat de tip airbrush, și nici nu puteam să scot pe nimeni din platou pentru a retușa machiajul. Aveam experiență cu diverse efecte speciale în machiaj și știam trei lucruri: când aveam nevoie ca machiajul să arate precum pielea, trebuia să tapotăm cu buretele machiajul pe piele, pentru a-i adăuga dimensiune. Mai știam și că, dacă adăugam puțină apă, machiajul se va fixa și va avea un aspect mai natural și mai luminos. În final, nu puteam lăsa nicio linie de demarcație, pentru că s-ar fi văzut pe cameră. Aveam nevoie de un instrument care să estompeze impecabil machiajul”, a relatat Silva.

Așa i-a venit prima dată ideea: stătea în rulota ei minute în șir, decupând bureți în formă de lacrimă și umezindu-i înainte de folosire. „Erau arma mea secretă pe platou”, a relatat makeup artistul.

Greșeala pe care o faci atunci când folosești Beautyblenderul, conform celei care l-a creat

Ce o surprinde pe Silva este faptul că, după atâția ani, multe persoane folosesc incorect unealta creată de ea. „După 15 ani, încă mă uimește faptul că unii oameni nu folosesc Beautyblenderul umed. Amintește-ți să îl umezești. Strânge-l. Tapotează blenderul!”, a spus ea.

Foto: Shutterstock

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com