Ghidul specialiștilor pentru a scăpa de punctele negre

Ghidul specialiștilor pentru a scăpa de punctele negre

Punctele negre sunt coșmarul nostru: apar în cele mai evidente zone (de exemplu, pe nas), nu dispar de unele singure și odată ce le-ai scos, reapar în cel mai scurt timp. Așa că ce este de făcut pentru a le înlătura pentru totdeauna? Iată ghidul specialiștilor pentru a scăpa de punctele negre (în sfârșit!).

Ce sunt, de fapt, punctele negre? Mici puncte închise la culoare care apar pe piele din cauza murdăriei care a fost blocată în pori sau în foliculii de păr. Există metode simple pentru a le extrage, însă ele revin întotdeauna. Iată ce ne sfătuiesc specialiștii, pentru a scăpa de punctele negre.

Specialiștii ne învață cum să scăpăm de punctele negre

Doctorii Goldfaden și Perricone au dezvăluit, pentru GLAMOUR UK, câteva metode sigure pentru a trata punctele negre, dar și pentru a preveni apariția lor.

De ce apar punctele negre?

Deși punctele negre pot apărea pe toată durata anului, în timpul sezonului rece umiditatea din aer este mai crescută. Astfel, pielea tinde să devină mai uleioasă, iar acest ulei poate înfunda porii și foliculii de păr, rezultând în puncte negre. Nasul este cea mai predispusă zonă la apariția acestora, pentru că este bogat în foliculi de păr și produce mai mult ulei decât alte zone ale feței.

Ce ingrediente combat punctele negre?

Dacă vrei să tratezi punctele negre sau chiar să combați apariția lor, trebuie să fii atentă la produsele care conțin aceste ingrediente: acid salicilic, acid glicolic, acid lactic, acid citric. Poți folosi zilnic un cleanser cu acid salicilic, iar restul ingredientelor le vei găsi în produsele de exfoliere chimică, pe care le poți folosi aproximativ de două ori pe săptmână, pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii. O idee foarte bună pentru a scăpa de punctele negre este să folosești și o mască o dată pe săptămână, cu ingrediente precum zinc oxide, sulfur, camphor și cărbune.

Cum te poate ajuta un dermatolog?

Deși nu este neapărat dificil să îți extragi singură punctele negre acasă, e mai sigur să mergi la un dermatolog pentru această procedură. Altfel riști să îți creezi răni pe față, care se vor vindeca greu și posibil vor lăsa cicatrici.

Ce alimente te ajută să previi punctele negre?

Dieta are efecte importante asupra aspectului pielii, așa că doctorii sugerează să incluzi aceste alimente, pentru a preveni apariția punctelor negre: pește de apă rece precum somonul, sardinele sau heringul, alimente bogate în vitamina B2 precum spanacul, migdalele, ouăle și ciupercile. Acestea asigură un control al zahărului din sânge și al nivelului de insulină, iar evitând alimentele pline de zaharuri și amidon, vei evita și erupțiile de la nivelul feței.

Urmează ghidul specialiștilor și cu siguranță vei scăpa de punctele negre. În plus, în galeria foto de mai sus ți-am pregătit 10 remedii naturale pentru a le combate.

Foto: Shutterstock

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com