Ghidul burețeilor de machiaj: ce face fiecare formă și pentru ce produs se potrivește

Ghidul burețeilor de machiaj: ce face fiecare formă și pentru ce produs se potrivește

Burețeii de machiaj au devenit indispensabili din trusa oricărei pasionate de beauty. Am încetat de mult să mai folosim pensule pentru aplicarea fondului de ten, a corectorului și chiar a blushului (care am descoperit că se aplică mai uniform prin tapotare cu burețelul decât cu pensula). Pe rafturile magazinelor de produse cosmetice sunt nelipsiți, și vin sub tot felul de forme, iar până acum probabil că te-ai întrebat care sunt diferențele dintre ei.

Burețeii de machiaj pot fi ovali sau ascuțiți, cu rotunjimi neuniforme sau chiar plați. Ce fac toate aceste forme și pentru ce produs se potrivesc? Trebuie să recunosc că și eu am fost foarte curioasă când am văzut pentru prima oară diversele variații ale burețeilor de machiaj. Primul lucru pe care l-am observat atunci când am folosit unul pentru prima dată a fost că s-a umflat la contactul cu fondul de ten lichid. Apoi, am fost foarte surprinsă când produsul a fost distribuit uniform pe toată suprafața feței (prin mișcări de tapotare, desigur), fără să lase nici măcar o urmă! M-am îndrăgostit pe loc și am decis că el nu trebuie să mai lipsească niciodată din portfardul meu. Am început să îmi achiziționez ceva rezerve, iar de-a lungul timpului am învățat și cum să curăț burețeii de machiaj, ca să îi pot folosi mai mult, fără să-i arunc. În plus, iată și 4 lucruri pe care cu siguranță nu le știai despre faimosul beauty blender.

Tocmai pentru că au avut atât de mult succes printre pasionatele de machiaj, acești bureței au început să apară sub diverse forme. În galeria foto vei descoperi care este scopul fiecăreia dintre ele, ca să poți folosi burețeii de machiaj la maximul lor potențial.

Foto: Shutterstock

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com