Ghid pentru alegerea corectă a fondului de ten pentru fiecare tip de ten

Ghid pentru alegerea corectă a fondului de ten pentru fiecare tip de ten

Mâna sus cine nu a fost dezamăgită măcar o dată de felul în care arăta fondul de ten după aplicare! Însă nu face greșeala să dai vina pe calitatea produsului ales înainte de a-ți pune întrebarea corectă: este acest fond de ten potrivit cu tipul meu de ten? Dacă răspunsul la această întrebare nu îți este clar, ghidul pe care ți l-am pregătit va face lumină în alegerea fondului de ten perfect pentru tine.

Găsirea unui fond de ten potrivit este o provocare de fiecare dată când suntem în căutarea unuia nou. Culoarea nu se potrivește perfect, textura nu se așază frumos pe tenul tău, sebumul iese la suprafață mult prea repede, rezistența lasă de dorit – cu siguranță te-ai confruntat măcar o dată cu cel puțin unul dintre aceste scenarii. Care este secretul pentru a le evita? Să îți cunoști foarte bine tenul și nevoile sale.

Cum identifici tipul tenului tău

  • tenul gras – excesul de sebum este prezent pe toată suprafața tenului, prezintă adesea pori dilatați și acnee
  • tenul uscat – nu există nicio zonă de piele grasă, tenul este descuamat pe alocuri, pielea este ternă, fără strălucire
  • tenul mixt – piele grasă pe zona T (frunte, nas, bărbie) și normală sau uscată pe zonele exterioare
  • tenul normal – piele netedă, luminoasă, cu pori discreți, fără probleme.

Cum alegi fondul de ten potrivit tipului tău de ten

Acum că știi ce tip de ten ai, a venit momentul să afli ce formulă se potrivește fiecăruia în parte. Dacă ai un ten normal, ești norocoasă: poți încerca orice îți dorești (deși acest tip de ten este destul de rar printre adulți). Însă dacă tenul tău este uscat, gras sau mixt, lucrurile se complică și alegerea fondului de ten necesită puțin mai multă atenție.

Oricât de lăudat, calitativ sau apreciat ar fi un fond de ten, nu te baza pe asta în alegerea sa. Singurul criteriu de care ar trebui să ții cont este tipologia tenului tău. Pe lângă îngrijirea adecvată, și fondul de ten ar trebui să suplinească anumite lipsuri ale pielii tale:

  • Dacă ai tenul uscat, alege formule cât mai hidratante pentru a masca aspectul tern al pielii și pentru a nu accentua zonele descuamate. Îți vor fi de ajutor ingrediente precum vitamina E, acidul hialuronic, gliceridele ș.a. Principala provocare atunci când ai tenul uscat este să găsești un fond de ten care să acopere perfect, însă fără să dea un aspect încărcat tenului. Am fost uimită de fondul de ten Superstay 24H de la Maybelline NY (44 lei), primul fond de ten cu acoperire ridicată și rezistență îndelungată de la Maybelline NY. Lasă un finish extrem de natural, iar la capitolul rezistență își merită pe deplin numele: de dimineața până seara, fondul de ten a rămas la locul lui intact. Face față cu brio chiar și în cele mai agitate zile și te poți baza pe el până la 24 de ore. La finalul zilei, când îl demachiezi, tenul tău uscat nu va avea de suferit.

Fond de ten Superstay 24H, Maybelline NY, 44 lei

  • Dacă ai tenul gras, trebuie să stai departe de formulele pe bază de ulei și să te înarmezi cu un fond de ten matifiant, care să poată țină sub control excesul de sebum pentru ore în șir. Fondul de ten Fit Me Matte&Poreless de la Maybelline NY (37,99 lei) este ideal pentru acest tip de ten pentru datorită formulei sale inovatoare îmbogățită cu micro particule de pudră care absorb instant excesul de sebum și reduc strălucirea feței. În plus, combate o altă problemă a tipului de ten gras – porii dilatați – deoarece produsul conține particule fine de pudră care estompează vizibil porii.

Fond de ten Fit Me Matte&Poreless, Maybelline NY, 37,99 lei

 

  • Dacă ai tenul mixt, ar trebui să te concentrezi în primul rând pe ținerea sub control a zonei T, care tinde să se îngrașe ușor și să fie cea mai problematică, dar fără să usuci și mai tare zona exterioară a feței. Dream Satin de la Maybelline NY (45,99 lei) este un fond de ten ideal pentru a obține un rezultat natural, satinat. Datorită texturii lejere și aerate nu încarcă tenul.

Fond de ten Dream Satin Liquid, Maybelline NY, 45,99 lei

  • așa cum spuneam, dacă ai tenul normal, ești o norocoasă și poți încerca orice produs. Din moment ce tenul tău nu are probleme, optează pentru o acoperire lejeră, naturală, care să îți pună în valoare strălucirea naturală a tenului și care să îi mențină hidratarea optimă. Recomandarea noastră este fondul de ten Affinitone de la Maybelline NY (37,99 lei) îmbogățit cu vitamina E pentru hidratare de lungă durată.

Fond de ten Affinitone, Maybelline NY, 37,99 lei

 

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro